Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković potvrdio je da će u novom sazivu Skupštine grada biti osam političkih stranaka, od kojih će pet činiti novu skupštinsku većinu.
“Većina odbornika iskazala je interes da sarađuje, u interesu razvoja grada, i već je evidentno da će pet stranaka biti u poziciji da zajedno konstruktino radimo na projektima razvoja, dok su tri stranke ostale opozicija, i to SDS, PDP i Demokratski front”, rekao je Đaković uoči konstitutivne sjednice Skupštine grada, koja je zakazana za 23. novembar.

On je dodao da je u prethodnih 12 godina, koliko je DNS na vlasti u Prijedoru, ova lokalna zajednica znatno napredovala u svim oblastima.

“Prije svega, u proteklom periodu je napravljena dobra politička i međunacionalna klima, a Skupština grada je kvalitetno radila i nije se puno politizovalo, niti vraćalo u prošlost, već se radilo na onome što je prvenstveno u interesu građana”, naglasio je Đaković.

On je dodao da je ovaj period obilježio razvoj infrastrukture neophodne za funkcionisanje svih gradskih institucija.

“Budžet grada je već 11 godina u suficitu i namjeravamo da nastavimo taj trend”, istakao je Đaković.

Govoreći o planovima, Đaković je naveo da se u sljedeće dvije godine očekuje završetak velikog infrastrukturnog projekta vodosnabdijevanja, te završetak nove sportske dvorane, a biće pokrenut niz novih projekata s ciljem novog zapošljavanja i privrednog razvoja.

“Pred novom gradskom vlašću je puno planova. Već sad mogu potvrditi da Prijedor poslije četiri godine neće biti ovakav kakav je danas, budući da će na evropskom putu i prateći sve savremene trendove biti u mogućnosti da se pohvali brojnim realizovanim projektima, novim infrastrukturnim objektima i, prije svega, zadovoljnim građanima”, naglasio je Đaković.

SRNA