Iz Udruženja “Za čast otadžbine” iz Beograda poručuju lideru SDS-a Vukoti Govedarici da zapamti da je Republika Srpska svetinja i pitaju ga da li zna da, pozivajući na “organizovani pokret otpora”, minimizira vlastitu državu i devalvira rezultate odbrambeno-otadžbinskog rata.

U saopštenju, koje je potpisao predsjednik Udruženja general Rodoljub Anđić, Govedarici je poručeno i da zapamti da Republike Srpska nije djelo separatista, već rezultat vjekovne težnje za slobodom.

“Čovjek je čovjek dok sačuva tijelo, razum i duh. Čim izgubi jedno, čovjek prestaje biti ljudsko biće. Smatram da smo definitivno izgubili razum kada je moguće da smo od predsjednika SDS-a čuli da je Dejton pomirio unitarističku i separatističku koncepciju. Pošto nema zbora ko je bio nosilac unitarizma, pitam javno ko je to zastupao separatizam?”, navodi Anđić u saopštenju.

On je upitao Govedaricu da li je u stanju da u Gacku kaže da su braća Tepavčević, te Ćeranić, Maljević, Mastilović, Ivković, Lučić i desetina drugih koji su položili život na oltar otadžbini bili separatisti.

“Govedarica je razotkrio ideologiju svog političkog delovanja u proteklom periodu kada se zaklinjao da nije imao nikada nameru da bude faktor nestabilnosti, a sada to javno propagira”, navodi se u saopštenju.

Anđić je istakao da je Republika Srpska jača i bolja svakog dana u interesu srpskog naroda.

“Naravno, to je jedino moguće institucionalnim jačanjem Republike Srpske, a ne jačanjem Saveta ministara, koji je doveo čitavu BiH u jako nezavidan položaj”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: SRNA