Iznenađenje na Maksimiru! Omladinska reprezentacija Gradskog Fudbalskog saveza Prijedora sastavljena od dečaka rođenih 2002. godine pobedila je rezultatom 3:1 izabrani tim zagrebačkog Dinama u fantastičnoj utakmici na pomoćnom terenu maksimirskog zdanja.

Izabranici selektora Draženka Vujičića napravili su pravo čudo protiv ekipe koja je jedna od najboljih u Evropi u ovom uzrastu i tokom prošle godine je odigrala 70 što domaćih, što međunarodnih utakmica. U gostujućem taboru bili su oduševljeni jer je generacija 2002. još jednom pokazala da je i te kako talentovana i da ima veliki fudbalski potencijal.

-Posebno su nam godile pohvale trenera Zagrepčana Mire Davidovića posle utakmice kojem je poraz teško pao. Naša ekipa ima karakter, pokazali smo fudbalsko lice i potencijal, ova generacija je naše suvo zlato. Nije mala stvar pobediti Dinamo na njegovom terenu i to na takav način, kada nadigrate protivnika. Bilo je ovo korisno i sjajno iskustvo za naše mlade igrače koji su dobili oba poluvremena protiv Dinamovaca – istakao je selektor reprezentacije GFS Prijedor Draženko Vujičić.

Dva pogotka za Prijedorčane postigao je Đorđe Nišić, a jedan njegov brat blizanac Lazar Nišić. Za reprezentaciju GFS Prijedor nastupili su u ovoj akciji: Aleksa Trninić, Luka Babić, Đorđe Pešević, Kristijan Kondić, Kristijan Radinović, Sergej Vuruna, Đorđe Nišić, Lazar Nišić, Filip Mikić, Nikola Trkulja, Dragan Bilbija, Damjan Pavlović, Mihajlo Kondić, Srđan Grbić, Petar Rendić, Matija Bekić i Duško Stojnić.

-Izgradili smo još jedan most prijateljstva i saradnje, fudbal je još jednom pokazao plemenito lice i spojio ljude. Ovo je za nas i te kako veliko iskustvo, korist za našu možda i najtalentovaniju reprezentativnu generaciju koja zaslužuje sve pohvale i podršku. U aprilu ponovo putujemo u Zagreb na revanš protiv jedne od najboljih omaldinskih ekipa na našem kontinentu – istakao je predsednik Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor Slaviša Kralj s kojim je u ekspediciji bio i generalni sekretar Petar Krajišnik.

Sportski žurnal