FERNANDO VERDASCO imao je sve u svojim rukama protiv Novaka Đokovića u polufinalu Dohe. Vodio je 1:0 u setovima, a u tie-breaku drugog seta imao je čak pet meč lopti. Sve je profućkao i izgubio je dobiveni meč. Zapravo, poštenije bi bilo reći da ga je čudesni Đoković nevjerojatnim preokretom zaslužio.

Nakon velike borbe Đoković je na kraju slavio s 4:6, 7:6 (9:7), 6:3 i u finalu čeka boljeg iz dvoboja između prvog reketa svijeta Andyja Murraya i Tomasa Berdycha.
Španjolac koji je u četvrtfinalu izbacio Ivu Karlovića, u prvom se setu uspio vratiti nakon što je izgubio svoj servis i nakon 2:4, s četiri vezana gema uzeo je prvi set.
U drugom je Verdasco odmah digao novi break, poveo je s 2:0, no Đoković se vratio u igru i izjednačio je na 2:2.
Nakon toga se igrao gem za gem, oba tenisača su relativno sigurno držali servise, sve do rezultata 4:4, kad je Verdasco imao tri break lopte. Ipak, Srbin se izvukao i poveo je 5:4.

Meč je otišao u tie-break, a tamo je Španjolac dominirao i imao je prednost od čak 6:2, pa 7:6 na svoj servis. Đoković se nije predavao i spasio je čak pet meč lopti. A svoju prvu set loptu je uspio osvojiti i nestvarnim preokretom izjednačio je na 1:1 u setovima

Verdasco se u trećem setu držao do 2:2, a onda je stao i povratka više nije bilo.

Bio je ovo 14. meč ova dva tenisača, a Đoković vodi 9:5 u pobjedama.

Index.hr