Fudbaleru bijeljinskog “Radnika” Marku Obradoviću danas je uručeno priznanje za najboljeg igrača Republike Srpske za prošlu godinu na 6. manifestaciji “Dan fudbala” u Banjaluci, koju organizuju “Sportski žurnal” i Fudbalski savez Srpske uz podršku resornog ministarstva, prenosi Srna

obradovic1
Zahvalivši organizatorima, Obradović je rekao da je velika čast osvojiti nagradu za najboljeg fudbalera, koja nosi ime “Velimir Sombolac”.

Zlatne povelje “Miljan Miljanić” danas su dodijeljene legendama srpskog i svjetskog fudbala Draganu DŽajiću i Predragu Mijatoviću, koji su zahvalili na prestižnom priznanju.

Najperspektivniji igrač u Srpskoj za 2016. godinu je reprezentativac Srpske Bojan Marković, koji igra za banjalučki “Željezničar”, a najbolja fudbalerka je član “Ferencvaroša” Marija Aleksić.

Najbolji igrač malog fudbala ili futsala je Srđan Ivanković, koji nastupa za “Ekonomac” iz Kragujevca.

U izboru žirija, kojim je predsjedavao novinar i pisac Tomo Marić, za najboljeg
fudbalskog trenera izabran je šef stručnog štaba kluba “Krupa na Vrbasu” Slobodan Starčević, a najbolji fudbalski radnik u 2016. godini je Milorad Lale.

pres-krupa3Priznanje “Dr Milan Jelić” za životno djelo dobio je Đorđe Vučinić, a za najboljeg fudbalskog sudiju proglašen je Zoran Grbić iz Prijedora.

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Jasmina Davidović rekla je da se na ovakvim manifestacijama nagrađuju najbolji među fudbalerima i fudbalskim radnicima, ali i evociraju sjećanja na velikane tog sporta.

Ona je čestitala na organizaciji manifestacije i dodala da će je resorno ministarstvo i u buduće podržavati, kao i fudbal u cjelini.

Manifestaciji u hotelu “Bosna” prisustvovali su ministri u Vladi Srpske Milenko Savanović i Petar Đokić, predsjednih Fudbalskog saveza Srpske Mile Kovačević i generalni sekretar Fudbalskog saveza Rodoljub Petković.

Izboru najboljih pojedinaca u fudbalu Srpske za 2016. godinu prisustvovala je i delegacija Fudbalskog saveza BiH, kao i brojni i istaknuti sportisti i sportski radnici Srpske, predstavnici javnog života, kao i gosti iz Srbije.