Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kupio je pet godišnjih ulaznica Fudbalskog kluba Ljubić i na taj način pomogao prnjavorskog drugoligša učestvujući u akciji „Plavi tim – budi i ti sa njim“.

Ističući da bez sporta nema ni zdravog društva predsednik Republike Srpske, uprkos velikim državničkim obavezama i zauzetošću izdvojio je vreme da porazgovara sa čelnicima Ljubića i podrži klub na njegovom putu povratka na nekadašnje staze. I sam nekada sportista – košarkaš Potkozarja iz Aleksandrovca, Milorad Dodik vrlo dobro zna kroz koje sve poteškoće prolazi ova izuzetno važna društvena grada i da deli sudbinu ukupnom ambijenta nedostatka finansija.

Pored predsednika Dodika godišnje karte u istom danu kupio je i prvi čovek Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević, ministar u Vladi RS Zlatan Klokić i još mnogo javnih ličnosti iz sportskog, kulturnog i političkog života, a da se Prnjavor polako, ali sigurno vraća na poziciju istaknutog fudbalskog centra u Srpskoj i u vrh fudbala srpskog entiteta potvrđuje i obećanje načelnika ove Opštine Darka Tomaša koji je Prnjavor kandidovao za projekat „FIFA gol“ i realizaciju izgradnje sportskog kompleksa u vrednosti od dva miliona maraka.

-Zbog velikog interesovanja za akciju koju smo pokrenuli pod nazivu „Plavi tim – budi i ti sa njim“ jer smo prodali svih 500 godišnjih ulaznica bili smo primorani da odštampamo još toliko koje su puštene u prodaju i pozivamo sve ljude dobre volje, ljubitelje fudbala, prijatelje našeg kluba da se uključe u akciju. Cena jedne karte je simbolična i iznosi 20 maraka – istakao je predsednik Fudbalskog kluba Ljubić Zoran Deket, nekada prvotimac Prnjavorčana, ali i banjalučkog Borca.

Za vrlo kratko vreme, od kada je nova uprava kluba preuzela brigu o Ljubiću animiran je veliki broj sportskih radnika iz Prnjavora i okruženja, ali i Republici Srpskoj, a podrška predsednika Republike Srpske Milorada Dodika dokaz je da se klub nalazi na ispravnom putu ozdravljenja.

-Fudbalski klub Ljubić se iskreno zahvaljuje svim prijateljima i onima koji su podržali našu akciju, posebno predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i prvom čoveku našeg Fudbalskog saveza Mili Kovačeviću koji su prepoznali našu pozitivnu energiju i entuzijazam da sačuvamo istinske vrednosti našeg društva i lokalne zajednice kojoj pripadamo. Nadamo se da će Ljubić uskoro biti svetao primer i ostalim sportskim kolektivima koji teško žive u današnje vreme – rekao je na kraju prvi čovek Prnjavorčana Zoran Deket.

Računar na poklon

Pored pomenute akcije u kojoj je prodano svih 500 odštampanih godišnjih karata i na druge načine orijatelji pomažu Fudbalski klub Ljubić.

Naime, Dražen Marinković donirao je Ljubiću računar kako bi klupska kancelarija bila opremljena po najsavremenijim standardima i nesmetano funkcionisala po Propozicijama o takmičenju FSRS. Takođe, firma „Terc trejd“ je obezbedila klubu besplatan internet za 2017. godinu.

-Hvala vam od srca dobri ljudi – stoji u zahvalnici FK Ljubić.

Sportski žurnal