Da su Srbi u institucijama na nivou BiH izgubili kompas u vršenju vlasti pokazuje i najnovija informacija da BiH podržava snimanje filma o Anti Gotovini, navodi se u saopštenju Udruženja “Čast otadžbine”.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Ministar bezbjednosti, Dragan Mektić nije učinio ništa da spriječi pomaganje na bilo koji način promovisanja i veličanja lika i djela ratnog zločinca Gotovine, koji je pobio i protjerao veliki broj srpskog stanovništva iz zapadnokrajiških opština. Krajnje je sramotan, nepatriotski i poražavajući potez ministra Mektića, koga ni kao čovjeka ni kao političara nije dotakla činjenica da se tenkovi, topovi i kamioni Oružanih snaga BiH pozajmljuju za jedan takav neukusan projekat.

Ministar Mektić brine se o sekundarnim stvarima, umjesto da brine o bezbjednosnom aspektu i angažovanju vojne opreme, jer su to stvari koje su krucijalne za RS i srpski narod.

Ovakav propust Ministarstva odbrane i ostalih u zajedničkim institucijama ne smije da prođe bez posljedica, jer je ovo šamar za čitav srpski narod, posebno za porodice čiji su najmiliji stradali od ruku ovog ratnog zločinca.

Gospodin Mektić svoju funkciju u Ministarstvu bezbjednosti koristi samo za materijalnu i političku dobit sebe i svoje interesne grupe organizovane u okviru SDS-a, a ne za bezbjednosnu zaštitu interesa RS.

Stoga je neophodno da se srpski narod probudi i spriječi pokušaje uništenja srpskog jedinstva od strane onih koji plasiraju dezinformacije poput one od strane ministra Mektića da predsjednik RS Milorad Dodik radi na rušenju premijera Srbije Vučića.

Plasiranje takvih laži uvijek je išlo na štetu srpskog naroda, a sve u cilju urušavanja baze jedinstva Srba sa obje strane Drine. Zato je potrebno djelovanje srpskih patriota, odnosno sabornost čitavog srpskog naroda, da bi se spriječila politika „Saveza za promjene“ na čelu sa SDS-om, koji je odavno napustio ideju vodilju na kojoj je nastao, a to je opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. Ako ne postoji jedinstvo među srpskim narodom i njenim zvaničnicima po pitanju revizije tužbe protiv Srbije, onda je krajnje vrijeme da se ozbiljno zapitamo kakve predstavnike imamo u zajedničkim institucijama i da shvatimo da su njihovi ciljevi i interesi daleko od očuvanja RS.

Nebrojana ponavljanja i upozoravanja nemaju za cilj da poruče nešto Mektiću, Bosiću, Šaroviću ili kvazi predsjedniku Govedarici, jer oni su odavno prešli liniju sa koje nema povratka, već da pomogne onima koji su blizu te linije da se vrate putu pravoslavlja, istine i osnovnih vrijednosti otadžbine.