Univerzitetski profesor Emil Vlajki smatra da tvrdnje ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik neumorno radi na rušenju premijera Srbije Aleksandra Vučića, imaju za cilj remećenje saradnje Srpske i Srbije.

“Cilj Mektićeve Minhauzenovske priče jeste i da se Dodik prikaže kao `ruski čovjek`, a Vučić odvrati od bilo kakve saradnje sa Rusima, jer ga žele srušiti. Cilj je i da se opozicija u Srpskoj – Savez za promjene, prikaže kao istinski prijatelj Vučića, i potkopa autoritet predsjednika Republike Srpske kod naroda”, naveo je Vlajki, koji je i predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde.

Vlajki je istakao da bi u svakom uređenom društvu Mektić morao da podnese ostavku nakon izjave da je Banjaluka, simbolizovana predsjedničkom palatom i predsjednikom, postala glavni centar terorizma u BiH, saopšteno je iz ove partije.

“Tvrdnja da se hladni rat premješta u Banjaluku nije nikakav tabloidni senzacionalizam. Ministri bezbjednosti u demokratiji su najdiskretnija lica u državnom sistemu, dok je u BiH Ministarstvo bezbjednosti postalo svakodnevna javna tribina za retoričko prokazivanje kojekakvih afera. Јoš malo, kako stvari stoje, ovo će ministarstvo imati i poseban RTV kanal za ovaj vid dnevnih aktivnosti”, naglasio je Vlajki.

Izvor: Srna/RTRS