Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH ne raspolaže operativnim saznanjima o eventualnoj ugroženosti premijera Srbije Aleksandra Vučića da učestvuje na samitu zapadnog Balkana u Sarajevu, izjavio je direktor Sipe Perica Stanić.

Stanić je za televiziju “N1” rekao da ova agencija preduzima sve mjere iz svoje nadležnosti u vezi sa bezbjednosnim aspektom skupa u Sarajevu.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio da postoji “mogućnost ponavljanja situacije iz Srebrenice” u julu 2015. kada je napadnut predsjednik Vlade Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da putuje u Sarajevo bez straha i da ne želi da vjeruje u priče o planiranom napadu koje prenose mediji.
Vučić je rekao novinarima da ne želi da vjeruje da je tako nešto moguće.

On je dodao da putuje opterećen drugom vrstom problema, koje treba da rješava u ime Srbije, a ne sobom, prenijeli su beogradski mediji.

“Znam da će me čuvati stotine ljudi iz njihove policije. Nemam nikakav strah i bojazan. Da me puste da šetam slobodno kroz narod, siguran sam da mi niko od običnog naroda ne bi ništa dobacio”, rekao je Vučić.

On je ponovio da se osjeća apsolutno bezbjedno i da ga ne zanimaju priče o napadu.

“Interesuje me samo šta možemo da uradimo za našu zemlju. Ne podnosim političare koji misle samo na sebe, a ne na zemlju”, kazao je Vučić.

Dačić je za RTS rekao da je svaki odlazak u rizična područja veliki izazov, ali to “neće spriječiti” Vučića da učestvuje na skupu u Sarajevu.

SRNA/NN