Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević ocijenio je za Srnu da bi člana Kolegijuma Predstavničkog doma parlamenta BiH Šemsudina Mehmedovića trebalo poslati na seminar u UN o teroristima i stranim terorističkim organizacijama da tamo govori o svojim krvavim rukama od terorizma, a ne kao člana delegacije parlamenta BiH.
Galijašević je Šemsudinovo učešće na seminaru Savjeta bezbjednosti UN o teroristima i stranim terorističkim borcima, koji se u naredna dva dana održava u Rimu, ocijenio apsurdim, istakavši da je to “karikatura od borbe protiv terorizma”.

“Mehmedovića je tamo trebalo poslati sa mačem, a ne sa diplomatskom iskaznicom. To je čovjek pod čijim su pokroviteljstvom ritualno odrubljivane glave na području Tešnja”, rekao je Galijašević Srni.

On je dodao da se oni koji podržavaju terorizam ne mogu boriti protiv toga.

“To je odnos zapadnih struktura, ali i odnos naše parlamentarne većine, u kojoj se nalazi SDA – stranka koja je to kreirala i koja je stvorila terorizam i radikalni islamizam u BiH i koja slijedi principe iz programa `Islamske deklaracije` Alije Izetbegovića”, rekao je Galijašević.

On je napomenuo da se tu nalaze i “poltroni” koji su došli iz Republike Srpske, kao što su Dragan Mektić, Mirko Šarović, Mladen Bosić i drugi.

“Ti ljudi u stvari ne shvataju koliko je terorizam ozbiljna prijetnja, inače, ne bi nikada dozvolili da u komisijama za nadzor bezbjednosti ili zajedničkoj za odbranu i zaštitu budu takvi ljudi, a pogotovo da idu u UN i da govore o terorizmu”, kaže Galijašević.

Prema njegovim riječima, oni mogu samo govoriti o svojim krvavim rukama od terorizma, kao i o saradnji sa terorističkim grupama.

“Ali, to i liči na ovu parlamentarnu većinu i od njih se bolje i ne može očekivati”, zaključio je Galijašević.