U Republici Srpskoj i Federaciji BiH prijepodne biće sunčano, a popodne oblačno i sa kišom na jugu.

Naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima zahvatiće sredinom dana jug Hercegovine, a potom će se širiti ka sjeveru, dok će u ostalim krajevima ostati suvo vrijeme.

Јutarnja temperatura vazduha biće od šest do 11, u višim predjelima od tri stepena Celzijusova, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Dnevna temperatura vazduha biće od 16 do 22, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeveroistočni, na jugu Hercegovine južni i jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 4. aprila, očekuje se uticaj hladnog fronta sa sjeverozapada koji će donijeti osvježenje i pad temperature.

Biće promjenjivo, zatim pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, prvo na sjeverozapadu i zapadu, a popodne i u ostalim krajevima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od četiri do osam, u višim predjelima od dva stepena Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 17, u višim predjelima od osam, na jugu i sjeveroistoku do 21 stepen Celzijusovih.

U srijedu, 5. aprila ujutro će biti promjenjivo i pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu ili pljuskove uglavnom na sjeveru i sjeveroistoku, a u ostalim krajevima uglavnom suvo.

Tokom dana očekuju se naizmjenično sunčani i kišni intervali, a na jugu su mogući i pljuskovi sa grmljavinom. Јutarnja temperatura vazduha od pet do 10, u višim predjelima od tri stepena Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha od osam do 15, u višim predjelima od šest, na jugu do 17 stepeni Celijusovih.

U četvrtak, 6. aprila biće pretežno oblačno i još svježije vrijeme sa čestom kišom koja će biti učestalija u prvom dijelu dana.

U višim planinama preko 1.500 nadmorske visine prema večeri prolazno će biti susnježice ili snijega. Јutarnja temperatura vazduha od četiri do devet, u višim predjelima od dva stepena Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha biće od sedam do 13, u višim predjelima od četiri, na jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

SRNA/NN