Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problema sa stabilnošću u zemlji i da ga brine samo situacija u regionu.

“Sve je u redu, sve je mirno. Srbija je demokratska zemlja i svi imaju pravo da se izražavaju kako hoće. Naša stvar je da radimo i rešavamo probleme”, rekao je Vučić novinarima u Smederevskoj Palanci.

Vučić je rekao da je ponosan što je dobio najveći broj glasova i ocijenio da najveći broj ljudi poštuje rad.

“Naše je da rešavamo probleme, neki drugi imaju pravo da šetaju i viču i da rade šta god hoće. Poštujem svakoga ko prostestuje na miran način i dok ne ugrožava prava drugih”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o krizi hrvatske kompanije “Agrokor”, koja je vlasnik i nekoliko kompanija i malotrgovinskih lanaca u Srbiji, Vučić je rekao da je danas dobio tekst zakona kojim Hrvatska namjerava da rješava ovo pitanje i ocijenio da ga “brine” jer vidi da je to djelimično gašenje vatre, a ne konačno rješenje.

Vučić je istakao da su Srbija i BiH sada u problemu “ni krive ni dužne”.

“Nema zdrave ekonomije kad ste doterali do sedam milijardi evra duga. Zato nikad nisam voleo priče o regionalnim liderima, uvek se tako završi. Bili su regionalni lideri, a danas ćemo svi regionalno da stradamo”, rekao je Vučić.

On je rekao da u Srbiji za sada nema problema, da su svi dobavljači iz Srbije za sada plaćeni, ali da se radi o teškoj situaciji.

“Mi bismo sutra uzeli ‘Frikom’, ‘Dijamant’. To su dobre firme, ‘Idea’ je odličan trgovinski lanac, ali oni su unutar sistema i ne možete da birate ono što hoćete”, rekao je Vučić.

On je rekao da je zabrinut za budućnost cijelog kompleksa, a pritom se “igraju razne igre”.

“Uz to, naše monopolske komisije svojevremeno nisu radile svoj posao, pa se sad tresemo, jer nam kontrolišu 65 odsto trgovačkog kompleksa”, rekao je Vučić

Izvor: Srna/RTRS