Drina slavila u obračunui bivših premijerligaša

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 250. Sudija: Dragan Mejakić (Banjaluka) 7. Strelci: Rašević u 26. i Dragutinović u 83. minutu za Drinu, Jaćimović u 90. minutu za Rudar. Žuti kartoni: Musić, Pljevaljčić, Dragutinović (Drina), Kovljen, Panić (Rudar).

DRINA: Anđelković, Mazić, Ivanović , Stojanović  (od 63. Stevanović -), Rašević, Kikić, Vasić , Stojanov  (od 81. Krstić -), Musić , Pljevaljčić  (od 76. Majlović -), Dragutinović.

RUDAR: Inđić, Davidović , Malović , Vojinović , Lolić 5, Šakić 6, Malinović (od 46. Panić), Jaćimović 6, Gavranović, Popović, Marić – (od 35. Kvoljen).

Drina slavila u obračunui bivših premijerligaša

U duelu bivših premijerligaša fudbaleri Drine su zasluženo ostvarili pobedu protiv ekipe Rudara koja se publici u Zvorniku predstavila u dobrom izdanju. Meč su bolje otvorili domaći fudbaleri i već u 13. minutu stvorili odličnu priliku koju nije realizovao Rašević kada je sam izašao pred golmana Inđića. Osam minuta kasnije defanzivac domaćih Musić je šutirao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla koji centimetar iznad prečke.

Prvi udarac na gol domaćih Rudar je uputio u 25. minutu, ali je Lolićev udarac bez većih problema zaustavio Anđelković. Domaći tim je do prednosti stigao u 26. minutu. Akciju je počeo Stojanović, loptu na levoj strani prihvatio Dragutinović čiji idealan centaršut koristi Rašević i glavom sa sedam metara šalje loptu u gostujuću mrežu. U finišu prvog poluvremena gosti su izveli pravu ofanzivu na gol domaćih, međutim Jaćimović dva puta i Šakić nisu uspeli da pogode mrežu Drine. U 44. minutu dubinsku loptu Vasića u šesaestercu Prijedorčana prihvatio je Rašević čiji udarac sa sedam metara iskosa sa leve strane odlazi pored gola.

U nastavku domaći tim je nastavio sa ofanzivom, ali Stojanović i Stojanov nisu bili dovoljno pribrani u završici pa promene rezultata nije bilo. Gosti su zapretili u 68. minutu preko Panića čiji udarac sa desetak metara brani Anđelković. Odličnu akciju domaćih u 79. minutu počeo je Vasić koji j uposlio Dragutinovića čiji odličan centaršut ne korisgti Raševi i glavom šutira preko gola. Četiri minuta kasnije domaći tim je stigao do drugog pogotka i praktično rešio sve dileme oko pobednika. Loptu je na levoj strani prihvatio najbolji akter meča Nemanja Dragutinović i solo prodorom izgradio dobru poziciju, te udarcem sa dvadesetak metara pogodio donji desni ugao Rudarovog gola. U 90. minutu gosti su stigli do počasnog pogotka, a nakon ubacivanja Gavranovića mrežu domaćih glavom sa sedam metara je zatresao Jaćimović.

prijedor24h