Nova pobjeda i to za ponos, na dan kada je klub slavio 90. rođendan fudbaleri Rudar Prijedora pobedili su u Zvorniku tradicionalno neugodnu Drinu rezultatom 2:1.

Zvornik – Gradski stadion. Gledalaca: 100. Sudija: Milan Docić (Banjaluka). Strijelci: 0:1 Jaćimović (11), 0:2 Jakupović (16), 1:2 Marković (33). Žuti kartoni: Molerović, Jokić (Drina Zvornik), Jakupović, Jandrić (Rudar Prijedor).

DRINA ZVORNIK: Bogićević, Majlović (od 64. Musić), Vasiljević, Stjepanović, Kikić, Damjanović, Marković, Stupar (od 88. Krstić), Jokić, Kostić, Molerović. Trener: Veljko Cvijetinović.

RUDAR PRIJEDOR: Hamzabegović, Petrović, Jakupović, Vojinović (od 52. Dekić), Pekija, Pecelj, Jaćimović, Gavranović (od 62. Lolić), Ćatić (Od 74. Šakić), Jandrić, Marić. Trener: nedžad Žerić.

Nova pobjeda i to za ponos, na dan kada je klub slavio 90. rođendan fudbaleri Rudar Prijedora pobedili su u Zvorniku tradicionalno neugodnu Drinu rezultatom 2:1. Još jednom su puleni Nedžada Žerića odigrali sjajno i zabilježili četvrtu prvenstvenu pobjedu, odnosno s Kupo Grada Prijedora i petu u nizu. “Rudari” igraju kao preporođeni, ali ostaje žal što je pre dolaska Žerića na klupi zeleno-crnih prokockana velika šansa da se u godini jubileja Prijedorčani nađu ponovo u premijer ligi BiH.

Cijela priča u Zvorniku bila je završena za 33 minuta, u tom periodu su i postignuta sva tri pogotka. Prijedorčani su ekspresno poveli sa 2:0 golovima Ognjena Jaćimovića i Demira Jakupovića, a domaćin je uspio da smanji prednost “rudara” pogotkom Novice Markovića i to je bilo sve. Kasnije su gosti mudrom i disciplinovanom igrom sačuvali rezultatsku prednost i zadržali teoretsku šansu da u posljednja tri kola prvenstva prestignu tim iz Etno sela Stanišića jer je već u subotu derbi u Prijedoru dva prvoplasirana tima, pa prednost Semberaca može da padne na četiri boda.

prijedor24h