U duelu bivših premijerligaša Drina je ostvarila zasluženu pobedu protiv Rudara, te tako napravila ogroman korak prema Ligi za prvaka.

ZVORNIK – Gradski stadion. Gledalaca: 150. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Strijelci: Rašević u 18. i Stevanović u 60. minutu za Drinu, Jaćimović u 13. minutu za Rudar Prijedor. Žuti kartoni: Maksimović, Kikić, Stevanović, Mijailović, Mazić, Vasić (Drina), Vojinović, Marić (Rudar Prijedor).

DRINA (Z): Maksimović, Rašević, Kikić, Stevanović (od 89. Dragutinović), Stojanov, Jokić, Zekić (od 63. Vasić), Ćosić, Pljevaljčić (od 73. Ikić), Mijailović, Mazić. Trener: Mile Lazarević.

RUDAR PRIJEDOR: Inđić, Davidović, Petrović, Lolić, Šakić, Rokvić (od 59. Ćatić), Milinković (od 83. Mrkić), Jaćimović, Gavranović (od 70. Kuridža), Marić. Trener: Zlatko Jelisavac.

U duelu bivših premijerligaša Drina je ostvarila zasluženu pobedu protiv Rudara, te tako napravila ogroman korak prema Ligi za prvaka. Zvorničanima je ovo bio šesti prvenstveni meč bez poraza, pa na zimsku pauzu odlaze rasterećeni i sa solidnom bodovnom zalihom u odnosu na ekipe koje su konkurenti za plej-of.

drinaz-rudar-prijedor2

Susret su bolje otvorili gosti i već u 8. minutu zapretili preko Lolića koji je šutirao sa ivice šesnaesterca preko gola. U 13. minutu gosti su stigli do vođstva. Posle odličnog prodora po levoj strani Šakić je ubacio u šesnaesterac domaćih, odbrana Drine je smušeno reagovala i lopta je stigla do Jaćimovića koji je sa desetak metara pogodio levi ugao Maksimovićevog gola. Primljeni pogodak probudio je domaće igrače i dva minuta kasnije posle kornera Stevanović je šutirao glavom, a Inđić uz pomoć prečke odbranio njegov udarac.

U 18. minutu Zekić je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju nakon slobodnog udarca, Rašević se odlično snašao i sa desetak metara pogodio gostujuću mrežu za izjednačenje. Nakon toga Zvorničani su bili dominantan rival na terenu i ređali prilike, a prvu ozbiljniju je imao Jokić u 24. minutu kada je šutirao glavom preko gola. Nakon toga Zekić i Rašević su izlazili sami pred gostujućeg golmana Inđića koji je oba puta bio uspešniji. Na isteku prvog poluvremena Stojanov je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla pored gola.

U nastavku su domaći nastavili sa napadima, a prvu priliku je imao Mijailović čiji udarac je odbranio Inđić. U 60. minutu Drina je došla do vođstva. Sa desnestrane loptu je ubacio Stojanov, katastrofalno je reagovao golman gostiju Inđić koji je ispustio loptu, na koju je natrčao Stevanović i sa dva metra pospremio u mrežu.

U poslednjim sekundama meča gosti su nakon neuspele ofsajd zamke mogli do izjednačenja, ali je Šakića u poslednjem trenutku izblokirao Ćosić, pa su bodovi ostali u Zvorniku.

prijedor24h