Nevrijeme koje je zahvatilo Gradišku i crni oblaci koji su prekrili  područje u jednom  kraćem periodu ,  zbog vidljivosti,  smračilo se,  doveli  su utakmicu na rub regularnosti  ali  na sreću  vremenski uslovi su se popravili pa je Krajiški derbi odigran do kraja.

Strijela: Jaćimović 30 min, Stadion Kozare, Gledalaca: 100, Sudija: Rajko Đorđić ( Bijeljina) 7, Žuti kartoni: Petković, Aljetić, Bunić, Dekić,  S. Popović (Kozara), Rokvić, Milinković, Gavranović, ( Rudar Prijedor).

Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović ( Rudar Prijedor)

KOZARA: Đakušić , Petrović , Glišić , A. Popović , Majdanac , Škorić , ( od 75 min S. Popović -), Marin , Petković , Aljetić , ( od 65 min Majetić -), Bunić , Dekić ,  Trener: Velimir Stojnić.

RUDAR PRIJEDOR: Šarac , Malović , Vojinović , Lolić , Šakić , Rokvić , Milinković ,  Jaćimović , Gavranović , Kovljen ,  Popović . Trener: Zlatko Jelisavac.

GRADIŠKA:  Nevrijeme koje je zahvatilo Gradišku i crni oblaci koji su prekrili  područje u jednom  kraćem periodu ,  zbog vidljivosti,  smračilo se,  doveli  su utakmicu na rub regularnosti  ali  na sreću  vremenski uslovi su se popravili pa je Krajiški derbi odigran do kraja.  U takvom ambijentu  uz jak proljetni pljusak  koji je iznenadio sve Rudar Prijedor se bolje snašao i golom  napadača Ognjena Jaćimovića u 30 minutu,  osvojio sva tri boda . Kozara koja je tri dana ranije odigrala odličnu utakmicu protiv  banjalučkog Borca, nije imala dovoljno „municije“  i za drugog Krajiškog velikana pa je  sa podmlađenim   sastavom, oslabljena  bez trojice standardnih  igrača iz zadnje linije,  morala   na kraju pružiti ruku  protivniku.

Čestitam Rudar Prijedoru  na pobjedi.  Očekivao sam ponovo našu dobru igru ali u ovoj utakmici 3-4 naša igrača igrali su ispod svog nivoa i to nas je koštalo gubitka bodova. Uz  to,  nedostajali su  bitni igrači iz zadnje linije, Ognjen Petrović , Igor Makitan i Dušan Komljenović,  što se osjetilo u našoj igri.  Poslije ovih nekoliko dobrih utakmica u Ligi za prvaka danas nismo bili na nivou. Na ovakvom terenu i nevremenu Rudar Prijedor se bolje snašao i zasluženo pobjedio, rekao je trener Kozare Velimir Stojnić.

Rudar Prijedor po tradiciji igra dobro u Gradišci,  poslije tri vezana poraza  u prvenstvu  pokazali su svoje pravo lice  a na putu do pobjede ni loši uslovi ih nisu zaustavili.

Tokom cijele utakmice kontrolisali smo igru. Za nas je najbitnijeda smo prekinuli tu seriju od tri vezana poraza.  Ono što cijelo vrijeme  govorim ,  ostvarili  smo kroz prvenstvo  cilj a to je  plasman u Ligu za prvaka.  Ravnopravno se možemo nositi sa Kozarom i Tekstilcem,  Drina (Zvornik) i Podrinje  su malo  iskusniji od nas a Borac je za koplje ispred  svih nas, rekao je trener Rudar Prijedora,  Zlatko Jelisavac.

prijedor24h

Foto arhiva: Sa utakmice u Prijedoru