U Okružnom sudu u Banjaluci danas je izrečena presuda Vladanu Maliću, Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću i Olegu Bandi zbog pljačke blindiranog kombija “Sektor sekjuritija” na auto-putu Banjaluka – Gradiška 2015.godine, iz kojeg su ukrali 617.000 maraka.

Vladanu Maliću, Aleksandru Popoviću, Paraš Goranu po 11 godina zatvora i Olegu Bandi 9 godina zatvora.

Uskoro opširnije…

Republički tužilac Republike Srpske Živana Bajić u završnoj riječi je rekla da je optužnica u potpunosti dokazana i tražila je da se optuženi oglase krivim i kazne u skladu sa zakonom.

– Kao specijalci, optuženi su bili posebno obučeni za postupanje u kriznim situacijama, a veštine koje su stekli iskoristili su za izvršenje krivičnog djela, čime su grubo narušili ugled MUP RS i izneverili poverenje građana. Djelo su počinili usred dana na auto-putu, pucajući pancirno zapaljivom municijom, čime su ugrozili živote radnika “Sektor sekjuritija”, ali i svih učesnika u saobraćaju – rekla je Bajićeva.

U ovom predmetu, prošle godine osuđen je radnik “Sektor sekjuritija” Danijel Kuzmić na tri godine zatvora, a specijalci MUP-a Goran Јanjuz i Željko Inđić na po šest mjeseci zbog učešća u pljački. Ove kazne izrečene su im na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

RTRS