Čovjek sa hiljadu funkcija u Fudbalskom savezu BiH i mnogi kažu najvećom godišnjom zaradom, nekadašnji sudija, danas kontrolor UEFA, direktor takmičenja Premijer lige BiH, sekretar stručnog štaba „A“ reprezentacije BiH i od danas sa utakmice u Bilu „navijač“ mlade reprezentacije, ko zna kakvu još funkciju „obnaša“ Elmir Pilav zajedno sa selektorom Zmajeva Mehmedom Baždarevićem čija je „desna ruka“ Stefan Žili grčkom reprezentazivcu izbila zub posmatrali su „krnju“ reprezentaciju dejtonske zemlje do 21 godine.

Zmajići su poraženi 0:1 od Švajcaraca, a u zapisniku je selektor Vinko Marinović imao samo 16 umjesto planiranih 18 fudbalera i tako hendikepiran za dva imena nije imao širi izbor da se suprostavi Švajcarcima koji nisu bili dominantni.

Nije sporno da su Elmir Pilav i Mehmed Baždarević vjerovatno uzeli dnevnice za put u Bil, ali kada su vidjeli da nedostaju dva igrača zbog čega nisu pritekli u pomoć Marinoviću da popuni zapisnik po Praviilniku o takmičenju po kojem u Premijerli ligi BiH kažnjavaju klubove ako nemaju svih 18 prijavljenih fudbalera.

Ko nije znao čiji telefon, selektor Marinović Pilava i Baždarevića, ili njih dvojica selektorov?

Svejedno, dok su „telefoni gluvi“ ispaštala je mlada reprezentacija, domaćinu sa 18 igrača suprostavili su se gosti sa šesnaest igrača i Pilavom i Baždarevićem na tribinama.

Nedovoljno za pozitivan rezultat!

P.S. Zar nije bilo logično da u Bilu umjesto Pilava i Baždarevića slete još dva Zmajića sa prethodnog spiska selektora Marinovića od 25 imena. Gdje je nestalo osam reprezentativaca za 17 dana ostaje vječna misterija!

sportdc