Prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpska Momčilo Krajišnik izjavio je za Srnu da je predsjednik Srpske Milorad Dodik bio na osnivačkoj Skupštini srpskog naroda u BiH, za šta postoje činjenice, podaci i dokumenti.

“Mogu samo da kažem da je Dodik kao jedan od četvorice članova tadašnje Partije reformskih snaga ušao u sastav Skupštine srpskog naroda /u BiH/ odmah po njenom formiranju. Njih četvorica su zajedno sa SDS-ovim poslanicima i jednim poslanikom SPO-a bili od početka njeni članovi”, rekao je Krajišnik.

On je rekao da sad ne zna napamet koliko je ko od tadašnjih poslanika učestvovao u radu Skupštine, ali zna da je Dodik bio na velikom broju sjednica.

Krajišnik je istakao da mu veoma teško pada kada neko pokušava da negira nešto što je činjenica.

Komentarišući tvrdnje ministra bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Dragana Mektića da je Dodik za vrijeme rata bio u Beogradu i da se, kako je naveo, bavio švercom, Krajišnik kaže da je vrlo nezahvalno komentaristati kada su dva čovjeka u konfliktu.

“Na neki način osjećam se neprijatno kada čujem razna ogovaranja ko je švercovao i kako. Stvarno ne znam ni za jedan takav sličan šverc”, rekao je Krajišnik.

Krajišnik vjeruje da tu ima mnogo ogovaranja. “Podlegnu ljudi ogovaranju pa onda to javno interpretiraju. To nije dobro, jer svako ogovaranje šteti i onom ko ogovara i onom ko je ogovaran”, poručio je Krajišnik.

On je naveo da je “nedavno neki neodgovorni novinar” rekao da je on spasio Dodika od nekog kriminalnog djela.

“Mogu da kažem da je to laž. Јa nikada nisam nikoga spasio bilo kakvog kriminalnog djela”, istakao je Krajišnik.

Izvor: Srna/RTRS