U Miskoj Glavi kod Prijedora danas je, povodom Ivanjdana, služen parastos i položeni vijenci na spomenik borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, spomen-ploču borcima Narodnooslobodilačkog rata i groblje žrtava fašističkog terora.
Mještani se svake godine na ovaj dan prisjećaju svih sugrađana koji su dali život za slobodu, i to 17 boraca odrbambeno-otadžbinskog rata, 67 boraca NOR-a i 34 civila koji su bili žrtve fašističkog terora.

Gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković rekao je da se ovdje prvenstveno i dalje njeguje tradicija antifašizma, ali i brine o budućem razvoju sela.

“Grad kontinuirano ulaže u ovu mjesnu zajednicu jer njihova aktivnost i rad to zaslužuju”, naveo je Đaković, te podsjetio da je Gradska uprava riješila problem asfaltiranja puta između Miske Glave i Agića i ovu mjesnu zajednicu povezala sa Prijedorom i Novim Gradom.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Miska Glava Milenko Bilbija rekao je da je veliki ivanjdanski narodni zbor davno dobio status jednog od najvećih narodnih zborova na području grada Prijedora.

“Uz prisjećanje na poginule mještane, što je naša ljudska obaveza i tekovina za budućnost, ovo je prilika da se okupimo i porazgovaramo o situaciji u našem selu i o planovima daljeg razvoja”, rekao je Bilbija.

On je dodao da za realizaciju većine projekata poboljšanja života u ovom selu potrebna podrška lokalne zajednice, koju su prethodnih godina i imali.

“Regionalni asfaltni put koji prolazi kroz selo prema Agićima donio je veću frekvenciju ljudi, a podatak da smo od školske godine imali devet đaka u školi ohrabruje i nadamo se da za ovo selo idu bolji dani”, istakao je Bilbija.

Na području ove mjesne zajednice živi oko 600 stanovnika, što je duplo manje nego prije 30 godina.

“To nije samo naša sudbina, već i drugih sela. Međutim, ovo što nas ima bori se da održi tradiciju zboravanja i da se sjećamo naših poginulih boraca i junaka”, rekao je Bilbija.