U Miskoj Glavi kod Prijedora danas je povodom Ivanjdana služen parastos i položeni vijenci na spomenik borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, spomen-ploču borcima NOR-a i groblje žrtava fašističkog terora.
Mještani se na ovaj način prisjećaju svih svojih sugrađana koji su život dali za slobodu, i to 17 boraca odrbambeno-otadžbinskog rata, 67 boraca NOR-a i 34 civila koji su bili žrtve fašističkog terora.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković naglasio je da se ovdje njeguje tradicija antifašizma, ali i brine o budućem razvoju sela.

“Grad kontinuirano ulaže u ovu mjesnu zajednicu jer njihova aktivnost i rad to zaslužuju”, rekao je Đaković, podsjećajući da je gradska uprava riješila problem asfaltiranja puta između Miske Glave i Agića.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Miska Glava Neđo Praštalo rekao je da je veliki ivanjdanski narodni zbor davno dobio status jednog od najvećig narodnih zborova na području grada Prijedora.

“Uz prisjećanje na poginule mještane, što je naša ljudska obaveza i tekovina za budućnost, ovo je prilika da se okupimo i da porazgovaramo o aktuelnoj situaciji u našem selu i o planovima daljeg razvoja”, rekao je Praštalo.

On je dodao da za realizaciju većine projekata poboljšanja života u ovom selu treba podrška lokalne zajednice koju su prethodnih godina i imali.

“Regionalni asfaltni put koji prolazi kroz selo prema Agićima donio je veću frekvenciju ljudi, a podatak da od sljedeće školske godine imamo devet đaka u školi ohrabruje i nadamo se da za ovo selo idu bolji dani, pogotovo što ovdje postoji mogućnost za razvoj seoskog turizma”, istakao je Praštalo.

SRNA