Autorski rad akademskog slikara Selvera Begića iz Banjaluke krasiće grad Prijedor. Begićevo delo izabrano je kao najbolje na konkursa za dodelu pete godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manjinkor” za izbor najboljeg murala u Prijedoru za 2017. godinu.

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je 37 radova, potvrđeno je iz Udruženja likovnih umetnika Prijedor, na stranici “Prijedor grad murala”. Žiri u sastavu Boris Eremić, Luiđi Penasa, Monika Ponjavić, “Dim Tim” /Danijela Mršulja Vasić, Iskra Vasić, Milenko Vasić/, Lidija Kević, Milijana Marmat i Aleksandra Savić, jednoglasno i sa maksimalnim brojem poena odlučili su da ovaj rad krasi zid Osnovne škole “Desanka Maksimović” u Prijedoru.

Godišnja međunarodna nagrada za najbolji mural u Prijedoru “Paola de Manjinkor” sastoji se iz plakete i nagradnog fonda od 3.000 KM.

Oslikavanje pobedničkog murala planirano je početkom septembra.

Grad Prijedor već krase murali “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umetnika Atile Samožija Vidama, “Vrt” rumunskog autora Raula Opree Sadoa, te “Grad” umetničke grupe “Dim Tim” iz Beograda, prenosi ATV.