Predsjednik NDP-a Dragan Čavić rekao je da je ova stranka formirala Inicijativni odbor u Trebinju za reafirmaciju i reorganizaciju Gradskog odbora kako bi NDP-u vratio poziciju koju je ranije imao u ovom gradu, te imenovala povjerenika Slavka Draškovića.

Čavić je izrazio uvjerenje da će sa novim povjerenikom i ljudima okupljenim oko njega NDP u Trebinju spremno dočekati predstojeće opšte izbore.

“Ne mogu da kažem da nismo ranjeni nakon svega što se ovdje dešavalo i trajalo je duže. Suočavamo se sa realnošću i konsolidujemo se”, rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Trebinju.

On je naveo da je politika NDP-a prema Hercegovini uvijek bila da svojim kadrom upravlja resursima koji postoje u ovoj regiji.

Čavić smatra da je jedan od većih problema Hercegovina izražena migracija, te da je ova regija, kako kaže, zapostavljena u finansijskoj i infrastrukturnoj podršci od Vlade Republike Srpske.

Osvrćući se na izjave u vezi sa stavom Republike Srpske o ulasku BiH u NATO, Čavić je rekao da se slaže sa predsjednikom Republike Miloradom Dodikom kada je riječ o odlučivanju o ovom pitanju.

“Svi koji danas o ovom pitanju pričaju iz ugla ‘perem ruke od onoga što smo ranije odlučivali’ – u tome su učestvovali”, istakao je Čavić.

On je naglasio da se u vezi sa članstvom BiH u NATO treba odnositi veoma oprezno.

“Ne treba davati neoprezne izjave, niti činiti bilo šta što može da nanese štetu Republici Srpskoj i njenim građanima. To je vrlo delikatno pitanje. Nije riječ o odluci o ulasku u neku asocijaciju, trgovačku, društvo ekologa, nego je riječ ne samo o političkom već i o vojno-političkom pitanju”, upozorio je Čavić.

Predsjednik NDP-a iznio je danas niz kritika i uvreda na račun gradonačelnika Trebinja Luke Petrovića, tvrdeći da on povlači poteze “represije i pritisaka”, a situaciju u Trebinju nazvao je “depresivnom”.

Izvor: Srna/RTRS