Fudbaleri Rudar Prijedora u subotu (17 časova) gostuju u Gradišci kod Kozare u okviru petog kola Prve lige Republike Srpske. Biće ovo komšijski duel u kojem oba rivala imaju motive, tako da se na Gradskom stadionu u Gradišci očekuje kvalitetna i zanimljiva utakmica.

-Očekuje nas težak period u septembru jer upadamo u ciklus non-stop igranja u ritmu srijeda-subota. Ono što je bitno idemo do sada po planu, nadamo se pozitivnom rezultatu, protiv Kozare želimo pobjedu kako bi sa nova tri boda došli do samog vrha prvenstvene tabele. Očekuje nas izuzetno mlada i respektabilna ekipa koja je imala dosata i odlazaka i dolazaka, ali je dobro ukomponovana, na klupi sa isksnim trenerom Borčetom Sredojevićem vođena. Napravio je dosta dobru ekipu što pokazuju i rezultati na gostovajima gdje su Gradiščani na dvije utakmice osvojili četiri boda. Iskreno se nadam da ćemo biti na dobrom nivou, da će igrači dati sve od sebe i ispoljiti potrebnu dozu discipline i odgovorosti – rekao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

O kadrovskim problemima pred gostovanje kod Kozare strateg „rudara“ je rekao:

-U ovoj utakmici nećemo moći da računamo na kapitena Nemanju Marića koji je protiv Željezničara dobio treći žuti karton i mora da pauzira. Svi ostali igrači su  pogonu i biće nam na raspolaganju. Raduje me činjenica što s se Ervin Ćatić i Stefan Gavranović oporavili i vratili, ovaj drugi čak i golom u posljedjem meču.

Na pitanje kako su protiv Banjalučana u finišu susreta njegovi igrači grčevito branili rezultat 2:1 Jelisavac je istakao:

-Rezultat 2:0 je najopasniji u fudbalu što se pokazalo i protiv Želje. Prvo poluvrijeme pored dva gola imali smo i dvije stative, igrači su poslije toga vjerovatno mislili da je utakmica završena. U drugom poluvremenu izostala su želja i borbenost i sopstvenim greškama dozvolili smo protivniku da nas ugrozi, da se vrati u utakmicu i zaprijeti. Nadam se da se ovakve stvari neće ponoviti u Gradišci, teško je inače držati kontinuitet. Osim toga kod kuće imamo i veći pritisak, bio je i imperativ jer su bili poznati svi ostali rezultati, a igrači su znali da nas samo pobjeda drži u samom vrhu tabele.

Jedan od glavnih aduta Prijedorčana u Gradišci biće ofanzivac Ognjen Jaćimović koji je protiv Banjalučana bio usamljen u napadu.

-Naša taktika protiv Željezničara se zasnivala na igri po bokovima, na Jakupovića i Gavranovića što je urodilo plodom, obojica su bili strijelci i zasluženo smo pobijedili, osvojili nove bodove. U Gradišku putujemo sa ciljem da otvorenom i kvalitetnom igrom dođemo do nove pobjede i bodova koji će nas zadržati u vrhu tabele. Zna se da je cilj Rudar Prijedora u ovoj sezoni prvo mjesto, titula i povratak u Premijer ligu BiH – rekao je Ognjen Jaćimović.

prijedor24h