dav

Učenici JU „Centar Sunce“, zajedno su sa svojim nastavnicima učestvovali na 2. Međunorodnom inkluzivnom festivalu Dječijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve održanom u Zaječaru u organizaciji Dečijeg centra Zaječar, od 11. do 15. septembra 2017. godine.

Grad Prijedor obezbjedio je novčana sredstva za prevoz učenika JU Centra „Sunce“ Prijedor, a Ministarstvo kulture Republike Srbije snosilo je troškove njihovog smještaja i ishrane. Za naše je učenike ovo bila jedinstvena prilika da svojim vršnjacima i javnosti prezentuju dio svojih postignuća, a za nastavnike mogućnost da razmjene iskustva sa kolegama iz drugih zemalja.

Tokom tri dana boravka, učenici su pored zapaženog nastupa, zabave i druženja imali organizovane aktivnosti razgledanja grada i posjete kulturno istorijskim spomenicima Srbije. Za sve učesnike ovo je bilo nezaboravno iskustvo koje će doprinijeti isticanju potencijala osoba sa smetnjama u razvoju i njihovoj boljoj integraciji u društvo.

Ovom se prilikom posebno zahvalјujemo Gradu Prijedoru na podršci i izražavanju senzibiliteta prema polulaciji djece sa posebnim potrebama. Hvala i svima onima koji su nam omogućili da predstavimo našu ustanovu i naš grad i time stvaramo klimu otvorenosti i saradnje sa naglaskom na različitost i individualne potencijale djece sa smetnjama u razvoju. Na taj način stvaramo mogućnost da javno i vidlјivo utičemo na kvalitet života lokalne zajednice i doprinosimo osnaživanju ove specifične grupe.