Glavni menadžer “Arcelor Mitala” Mladen Jelača proglašen je za najboljeg sportskog radnika Grada Prijedora za 2017. godinu. Njemu je pripalo priznanje za sveukupni doprinos radu, razvoju i napretku sporta u Gradu na Sani, a Arcelor Mital je od dolaska u Republiku Srpsku jedan od glavnih sponzora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor koji iduće godine slavi 90 godina postojanja.

Mladenu Jelači je priznanje na svečanosti Izbor najboljeg sportiste Prijedora za 2017. godinu u Pozorištu uručio Mišo Rodić, načelnik za boračka pitanja u gradskoj administraciji.

-Ovo je za mene poseban trenutak i radostan sam zbog nagrade koja me u narednom periodu još više obavezuje i motiviše da u ovom polju pomoći prijedorskom sportu naša Kompanija nastavi izgradnju budućnosti našeg mladog sveta i sportskih kolektiva. Hvala svima onima koji su bili uz “Arcelor Mital” i priejdorski sport, a posebno žiriju koji je doneo odluke o laureatima – istakao je Mladen Jelača.

Fudbalski klub Rudar Prijedor je osvojio titulu jesenjeg prvaka u Prvoj ligi Republike Srpske i u godini jubileja želi da se vrati u premijerligaški karavan BiH.

-Rudar Prijedor je simbol našeg Grada i celog potkozarsko-podgrmečkog kraja i ima posebnu dimenziju u razvoju i očuvanju fudbala u Republici Srpskoj. Naša kompanija je od samog dolaska u Prijedor uz klub, pomažemo u svim vidovima, kako organizacionim, tako i takmičarskim. Pored fudbala pomažemo i ostale sportove, dajemo u skladu sa mogućnostima i rejtingu određenih sportova – dodao je Jelača.

“Arcelor Mital” je svojim resursima pomogao i rekonstrukciju Gradskog stadiona u Prijedoru, ali i ski staza i žičara u Nacionalnom parku “Mrakovica”, kao i velikog broja klubova. Predstavnici ove kompanije su, uglavnom predsednici i članovi Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor, a Mladen Jelača glavnom ulogom u “Arcelor Mitalu” pomogao je mnogim kolektivima i pojedincima, manifestacijama, dok je Rudar Prijedor jedan od zaštitnih znakova pomenutog giganta.

Sportski žurnal/Slavko BASARA