Prijedor ide uzlaznom putanjom u oblasti privrede i infrastrukture, ocijenio je gradonačelnik Milenko Đaković, dodavši da je u 2017. godini počelo raditi sedam privrednih subjekata. Svemu tome doprinosi i realizacija planiranih podsticaja i subvencija, kao i nadoknada štete koju su voćari pretrpjeli u posljednje četiri godine.

Milovan Mijić proizvodnju postrojenja za obradu plastike i nehrđajućih materijala počeo je 2005. godine kada je zaposlio 12 radnika. Danas ovdje radi 64 radnika.

“Posla ima i previše. Јedino problem je naš doći do kvalitetnih radnika i muku mučimo kako na taj način sve to ispoštovati termina, a posla imamo i nudi nam se još puno više”, istakao je Mijić.

Kraj godine uspješno ocjenjuju i u “Prijedor-putevima”, gdje su u ovoj godini realizovali 65 ugovora, a dogovoreni poslovi za sljedeću sezonu obećavaju još uspješniju 2018.

“Mi smo već par godina prisutni i u Srbiji, u bliskoj budućnosti očekujemo završetak jednog velikog projekta. Što se tiče poslova na domaćem tržištu ove godine smo imali stvarno dosta posla”, rekao je direktor “Prijedor puteva” adenko Crnogorac.

Nova radna mjesta i novi privredni subjekti znak su stabilnosti, ali i punije gradske kase, ističe gradonačelnik Milenko Đaković.

“Јedna isto od teških godina, ali smo je sa uspjehom savladali. Gradski budžet je izdržao sve potrebe koje su se mogle finansirati iz gradskog budžeta. Prema svim korisnicima smo ispoštovali sve što je bilo namijenjeno”, dodao je Đaković.

Privlačenje stranih investitora, povoljno poslovanje i nova radna mjesta osnovni su ciljevi Gradske uprave u narednoj godini.

RTRS