Generalni sekretar SDS-a Igor Ostojić izjavio je da je izjava generalnog sekretara SNSD-a Luke Petrovića, u kojoj tvrdi da SDS “po nalogu lidera SDA Bakira Izetbegovića napada Republiku Srpsku”, nastavak “prljave kampanje koju ova stranka vodi protiv SDS-a, po uzoru na svog predsjednika”, služeći se, kako kaže, neistinama, izvrtanjem činjenica i manipulisanjem javnosti.

– SNSD nastoji da na svaki način skrene pažnju sa katastrofalnih rezultata svoje politike i javnost svakodnevno zasipa dezinformacijama u kojima se SDS i Savez za promjene vezuje za politiku Bakira Izetbegovića i navodnu štetu koju prave Republici Srpskoj – rekao je Ostojić.

On kaže da nije istina da SDS ima bilo kakvog uticaja na Ustavni sud BiH i da je, kako kaže, opštepoznato da je kadar SNSD-a još dobro raspoređen u raznim pravosudnim institucijama u kojima koče sve procese, posebno one koji se tiču kriminala i korupcije.

On navodi da nikada i nigdje lider SDS-a Vukota Govedarica “nije hvalio Bakira Izetbegovića, posebno kao `političara budućnosti`”.

Navodi da je Govedarica upozoravao na štetne političke inicijative koje je pokretao Bakir Izetbegović, a koje su “išle na ruku Dodiku da nas vrte u lažnom krugu brige za nacionalne interese, a s druge strane vrše zloupotrebe”.

Izvor: SRNA/RTRS