Nastavljena je istraga u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

Dodatne analize potvrdile su prethodne nalaze policije i patologa iz Republike Srpske. Čeka se odluka Okružnog tužilaštva u Banjaluci, kojem je predat izveštaj o ovom slučaju.

U ponovo urađenoj obdukciji tijela Davida Dragičevića, patolog iz Beograda nije pronašao nove činjenice. Potvrđeno je da je smrt nastupila upatanjem, a da povrede, prethodno, zadobijene u tuči, nisu bile smrtonosne.

Darko Ćulum, direktor Policije Republike Srpske kaže da će Ministarstvo zdravlja izvještaj dobiti i predati porodici.

“Nezvanično, mogu reći da je potvrđen prvi nalaz našeg vještaka Karana”, ističe Ćulum.

Ćulum je rekao da je i on razgovarao sa članovima porodice Dragičević i da ih je upoznao o svim činjenicama koje je policija utvrdila. Sav materijal predat je Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.

“Postupajući tužilac je i prije dostavljanja predmetnog izvještaja sa policijskim službenicima preduzimao mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti smrti Davida Dragičevića. Nakon zaprimanja predmetnog izvještaja ovo Tužilaštvo će i dalje raditi na utvrđivanju svih relevantnih činjenica, nakon čega će biti donesena tužilačka odluka”, navode iz Tužilaštva.

Da je policija dobro radila i nijedan podatak nije sakriven, ponovio je i u Aktuelnostima našeg Radija, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač koji je rekao da će nastaviti saradnju sa Tužilaštvom.

Ministar i direktor Policije Republike Srpske o ovom slučaju su razgovarali i sa predstavnicma Američkog federalnog istražnog biroa.

“Konsultovali smo smo se sa njima i smatraju da je naša policija tu uradila sve što je bilo u njenoj moći kad je u pitanju istraga”, istakao je Ćućum.

Podsjećamo, beživotno tijelo Davida Dragičevića pronađeno je u subotu na ušću riječice Crkvene u Vrbas. Građani Banjaluke i Prijedora počast mu odaju paljenjem svijeća, uz zahtjev da istraga okolnosti u kojima je ovaj mladić izgubio život, bude nastvaljena.

RTRS