U Fudbalskom savezu Republike Srpske mnogo je nelogičnosti u posljednje vrijeme, a još jedna, najblaže rečeno neopreznost odgovornih u delegiranju službenih lica pokazuje koliko ustvari u Aleji Svetog Save u Banjaluci ne vode računa o osnovnim stvarima.

Kako je moguće da Duško Pekija bude kontrolor suđenja na utakmici 21. kola Prve lige Republike Srpske u Mrkonjić Gradu između Slobode i Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišići? Radi se o bivšem štoperu Prijedorčana i kapitenu, ocu današnjeg prvotimca “rudara” Nemanje Pekije i treneru u omladinskom pogonu prvoligaša iz Grada na Sani? Da li je to možda sukob interesa?

U vremenima kada se kod sve u sve i u svakoga sumnja, da li su ovo dovoljni razlozi da se postavi veliki znak pitanja kako je moguće da je Duško Pekija delegiran da kontroliše suđenje Aleksandra Njegomirovića iz Prnjavora na utakmici glavnog rivala i konkurenta Rudar Prijedora u trci za titulom u Republici Srpskoj i Premijer ligom BiH?

Možda pdgovor znaju u Komisiji za sudije i suđenje Fudbalskog saveza Republike Srpske čiji članovi delegiraju sudije i kontrolore za utakmice saveznog ranga?

SportDC