Evo javljamo se i ove godine sa jednim interesantnim  putopisom da vam prenesemo bar djelić utisaka, a ujedno da ostavimo korisne informacija onima koji misle putovati u ovom pravcu.

Za razliku od prethodnih godina idemo na  jednu kontinentalnu rutu, a ono što je najviše uticalo da odaberemo baš ovu destinaciju je čuvena rumunska Transalpina, san mnogim bajkerima. Pored toga u planu je obilazak dvorca Bran, još par turističkih zanimljivosti i na kraju obilazak Budimpešte pa nazad kući.

Nakon određenih dogovora i konsultacija odlučili smo  da ruta izgleda tako što ćemo  krenuti iz Prijedora (BiH), preko Novog Sad (SRB), nastaviti dalje za Rumuniju  (Temišvar, Devu, prekeo Transalpine, Brašova, Čuj-Napoka) pa gore prema Mađarskoj u Debrecen i Budimpeštu, odakle bi se spustili prema Hrvatskoj i nazad ponovo u Prijedor (BiH). Ukupna dužina ovog poduhvata iznosiće otprilike  između 2300-2600km.

 

29uD6X.jpg

Prije nego počnemo putopis imamo potrebu da se zahvalimo  svim onim ljudima koji su uz nas svake godine i bez njih možda u životu ovakve stvari ne bi imale smisla, a putopis ne bi bio potpun. Svi oni su tu da nas bodre i podržavaju na razne načine pa sad da li to bilo  moralnom podrškom, finansijski ili dobrim savjetom u svakom slučaju dosta znači.

 

U3LRIa.jpg

Drug Laja, napomene radi i on je od ove godine  postao jedan od vlasnika Kwasakia KLE 500, pa sad nadati se da ćemo i njega “staviti u pismo” u nekom od sledećih putopisa ;)

bJoevO.jpg

Mane (restoran “Mont”)

94cNrW.jpg

Ostatak putopine priče možete vidjeti OVDJE