Srbija će pomoći u daljem razvoju Hercegovine, u obnovi trebinjskog Starog  grada, u selu Baljci u Bileći, rekao je danas Aleksandar Vučić tokom posjete Trebinju.

– Gtadimo duhovni centar u Mrkonjićima, kao i put  preko Tjentišta. Imamo novac za nove zajedničke poduhvate – istakao je predsjednik Srbije prije nego što je, zajedno sa Miloradom Dodikom, predsednikom Srpske, otvorio Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije u Njegoševoj ulici.

Milorad Dodik je zahvalio Srbiji za osjećaj i potrebu da pomogne Srpskoj.

– Srbija  nam značajno pomaže. Bez nje mnogi projekti ne bi bili završeni.  Srbija, kao zemlja koja u regionu najviše promoviše mir i stabilnost, na ovaj način šalje najbolju poruku cijeloj BiH – rekao je predsjednik Srpske.

Odmah po dolasku u Trebinje Vučić je obišao lokaciju na kojoj se gradi vrtić “Srbija” u naselju Gorica, u kojem će biti smješteno 80 mališana.

Foto Dubravka Čolović/RAS Srbija

U posjeti vrtiću “Srbija”

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je zadovoljstvo danas dočekati najviše zvanice Srpske i Srbije na lokaciji gdje bi za mjesec dana trebalo da bude izgrađen vrtić.

– Oni dolaze sa djelima, a ne sa pričama. Za Trebinje i njegovo stanovništvo ovo je veoma značajna investicija, jer će biti izgrađen vrtić u najvećem trebinjskom naselju Gorica – istakao je Petrović.

On je izrazio zahvalnost rukovodstvu Srpske i Srbije što čine sve da povežu Srpsku i Srbiju i da pomognu Hercegovini.

Srpskainfo