A zapravo ništa ne mora da bude komplikovano i teško.

Mnoge devojke, podtaknute lošim iskustvom u prošloj vezi, povlače se s ljubavnog polja kako ne bi ponovno bili povređene. Ili odaberu sigurnu vezu u kojoj nema puno emocija. Možda se sigurna opcija čini razumnom i mnogo su manje šanse da ćete biti gadno povređeni, ali su i veliki izgledi da ćete celi život tiho patiti za iskustvom prave strastvene ljubavi…

Ne hvatate se na vreme u koštac s problemima.

Odlaganjem važnih odluka ili škakljivih pitanja poput onog kako se vaš dečko oseća u vezi ili ima li teret iz prošlosti (one teške, naravno), samo ćete se iznova vrteti u krug. Ne kažemo da nećete imati i drugih prilika u životu, ali gledajte na to kao na skidanje flastera: možda vas istina zaboli, ali što brže to učinite, brže će i proći.

Mislite da danas nije savršeno vreme za ljubav.

Istina je da postoje razdoblja kad nije najpoželjnije upustiti se u novu vezu i kad je važnije zaštititi se (pogotovo nakon bolnog prekida), ali u životu uglavnom treba  da budemo otvoreni prema novoj ljubavi. Ako se ukaže na vidiku, nemojte odlagati jer nije najbolji trenutak (tek ste dobili novi posao, hoćete da uživate u singl životu…) jer ko vam garanuje da će ljubav zakucati na vrata kad vi zaključite da se sve složilo.

Imate velika, idealistička očekivanja.

Svi mi vrtimo romantične filmove po glavi, ali zdrava veza nije spoj dve poluosoba koje bi trebalo da dopunjuju jedna drugu nego savez dve individua. Ako očekujete da muškarac treba da vas dopuni, što je potpuno nerealno, takva očekivanja mogu vašu vezu da odvedu u propast. Ili  u naručje nekog posesivnog tipa, gde će vaša lična sloboda biti stvar prošlosti.

Zaboravljate da volite sebe.

Ako želite da vas neko voli, prvo morate zavoleti sami sebe jer je vaš idealan partner odraz vas samih. Prestanite da budete prekritični prema sebi (da, to se može naučiti) i videćete da vam se otvaraju i druge opcije.

Ceo život vam se svodi na vezu.

Sasvim normalno je da se na početku veze ne možemo da se zasitimo svog novog muškarca, ali i iskustvo i nauka pokazali su da su oni leptirići u stomaku relativno kratkog veka. Dok oni lepršaju, vi na kratko zaboravljate na drugarice, poroiduc, aktivnosti i ceo svemir svedete na samo jednu osobu – njega. A onda dođe trenutak kad se leptirići uspavaju, a vi mislite da je došao kraj sveta. I idete dalje da tražite nova uzbuđenja s novim dečkom… A vaš život ostaje uskraćen za divnu vezu ispunjenu ljubavlju – od strane vašeg dečka, ali i vaših prijatelja i porodice. I zašto ne biste dali šansu i osetili pravu ljubav, stvarnu s usponima i padovima. Možda neće leptirići lepršati po ceo dan, ali vjerujte, tu i tamo će poleteti i iznenaditi vas

Kurir.rs