Upravni odbor Fudbalskog kluba Rudar Prijedor izdao je saopštenje za javnost potpisano samo “FK Rudar Prijedor” koje, uz redakcijsku korekturu prenosimo u celini. U saopštenju piše sledeće:

“Na sednici Upravnog odbora održanoj 25. aprila 2018. godine, kojoj su osim članova Upravnog odbora prisustvovali i predsednik Skupštine, kao i predstavnici osnivača i sponzora FK Rudar Prijedor, odlučno je postavljen stav da će klub u preostalih devet kola svom snagom, od prvog tima, do osnivača i sponzora, nastojati da zauzme prvu poziciju u Prvoj ligi Republike Srpske. Na taj način bi bio obezbeđen plasman u Premijer ligu BiH, što bi nesumnjivo bila najveća nagrada klubu i Gradu u godini jubileja, kada se proslavlja 90. godina postojanja i rada.

Dosadašnji rezultati i zalaganje daju puno pravo da strukture kluba imaju poverenje u stručni štab i igrače da će uspeti obezbediti željeni plasman. U tom cilju uprava kluba će stimulisati stručni štab i prvi tim odgovarajućim premijama i nagradama u skladu sa aktima kluba, jer ne želimo odustati od borbe za prvaka Republike Srpske dok god postoji i minimalna šansa za osvajanje titule. Ovim putem pozivamo organe Fudbalskog saveza Republike Srpske da obezbede fer i sportsko takmičenje, jer smo, na žalost, svedoci kardinalnih sudijskih grešaka, čak i duelu sa našim najvećim rivalom, i to na našem terenu, koje su direktno uticale na sam rezultat i trenutni plasman na tabeli, a koje su ne mali broj puta bile na štetu FK Rudar Prijedor.

Kako ove godine klub obeležava 90 godina rada i postojanja, jubilej će biti obeležen na način kako to i dolikuje klubu duge tradicije, u skladu sa trenutnim i realnim mogućnostima. Više detalja o samom programu obeležavanja ćemo dostaviti svim medijima u narednom periodu. Iskreno se nadamo da će jedini krajiški predstavnik u plej-ofu ostvariti cilj, odnosno plasman u viši rang takmičenja, gde nam je i mesto, i na taj način staviti krunu na takmičarsku 2017/18. godinu.”

Kao što je poznato klubom predsedava Dalibor Majkić (Arcelor Mital), a članovi su još Ranko Vučković (Grad Prijedor) i Stojan Janjetović (RŽR “Ljubija”), dok je predsednik Skupštine Ognjen Hrnjak (RŽR “Ljubija”).

Odgođeno imenovanje direktora

Ostavkom Vukašina Đakovića mesto direktora FS Rudar Prijedor je upražnjeno, a Upravni odbor kluba je razmišljao, kako saznajemo, da na ovu odgovornu funkciju postavi bivšu teniserku, a danas teniskog trenera Svjetlanu Cecu Babić. Ipak, od imenovanja se u toku takmičarske sezone odustalo, a sve je odgođeno za leti kada protekne preostalih devet prvenstvenih kola.

Predlog RŽR “Ljubija”

U skladu sa šampionskim ambicijama kluba Upravni odbor RŽR “Ljubija” je na predlog bivšeg direktora kluba Vukašina Đakovića predložio da se sponzorstvo kluba podigne za 20.000 maraka, pa da umesto dosadašnjih 80.000 ovaj sponzor finansira “rudare” sa 100.000 maraka.

Takođe, zaključak Upravnog odbiora RŽR “Ljubija” je i da ostala dva sponzora, Arcelor Mital i Grad Prijedor povećaju svoje sponzorstvo klubu kako bi se ostvario cilj plasman u Premijer ligu BiH u godini jubileja.

Sportski žurnal/Slavko BASARA