Napadač Miloš Kukić će da napusti redove Rudar Prijedora po završetku tekuće sezone Prve lige Republike Srpske. Mladi napadač kaže da je povredio zadnju ložu na treningu i zbog toga ga neće biti u završnci šampionata, u kojoj će klub iz grada na Sani teško da izbo­ri povratak u Premijer ligu BiH, s obzirom da za Zvijezdom 09 zaostaje sedam bodova, a do kraja prvenstva ostalo je još šest rundi.

Pomenuti fudbaler, koji je tokom zimskog prelaznog roka došao iz banjalučkog Borca u Rudar kao pozajmljen igrač, kaže da se nije na­dao ovako lošem raspletu polusezone.

Povredu sam zaradio na treningu pre dva dana, osetio sam oštar bol u zadnjoj loži i bukvalno nisam mogao da hodam Danas ću ići na detaljne pretrage u Prijedoru,pošto je juče bio neradni dan, pa ću znati kojeg stepena je povreda, ali prognoze nisu optimistične i vjerovatno mi sledi mjesec dana pauze, kaže ovaj 20-godišnji napadač. Kukić, koji važi za jednog od najtalentovanijih napadača u Republici Srpskoj, dodaje da će poslije oporavka razmisliti o daljim koracima u karijeri.

Iskreno, očekivao sam više od igranja u Rudaru, ali nisam uspio da se izborim za veću minutažu kod bivšeg trenera Zlatka Jelisavca, tako da sam za osam mečeva odigrao svega tridesetak minuta. Klub je daleko od povratka u Premijer ligu BiH, iako je u jednom trenutku izgledalo da ćemo to sigurno uraditi, pa ću poslije svega dobro razmisliti o ostanku u Prijedoru. Imam neke ponude, kako iz BH klubova tako i iz inostranstva, ali ću tek poslije oporavka razmišljati o tome gdje ću da nastavim karijeru-jasan je 20-godišnji napadač.

EuroBlic