Demokratski narodni savez hoće da ima nezaobilaznu ulogu u formiranju vlasi i donošenju odluka u Republici Srpskoj i BiH, poručio je predsjednik DNS-a Marko Pavić nakon sjednice Glavnog odbora ove stranke.

– Osnova izborne platforme su ekonomska pitanja. Nećemo se baviti prepirkama niti raznim nacionalnim ili nacionalističkim pitanjima – naglasio je Pavić.

On je rekao da očekuje bolje rezultate i ostvarivanje cilja od 15 poslanika u NS RS.

– Plate su premale i logično je da se ide u povećanje plata, ali ono mora pratiti povećanje BDP-a. Ovo je povećanje realno jer je porastao BDP, a ima šansu da i dalje raste – prokomentarisao je Pavić nakon najave porasta plata i penzija.

On je dodao da očekuje bar jednog poslanika iz Hercegovine u Narodnoj skupštini RS.

Komentarišući izbacivanje načelnika Ljubinja Darka Krunića iz DNS-a, nakon što je napravio većinu sa SDS-om, Pavić kaže da to samo pokazuje principijelnost DNS-a.

–  To je samo grijeh za građane Ljubinja, koje je trebalo biti naše mezimče, a sad je negdje u kraju – poručio je Pavić.

Ko je na listi DNS-a?

Pavić je objelodanio da je skopljen dogovor sa Snagom Hercegovine i da će kandidati Snage Hercegovine biti na listi DNS-a.

Predsjednik Snage Hercegovine je Slobodan Šaraba koji je naveo da će na listi DNS-a iz Hercegovine biti Branka Radmilović iz Bileće, koja je članica Snage Hercegovine.

Srpskainfo