Udruženje “Čast otadžbine” ocijenilo je kao “razbojništvo” deklaraciju na NATO samitu u Briselu kojom se državna zajednica BiH prihvata kao da je već članica NATO pakta, ne poštujući želju srpskog naroda, kao ni odluke institucija Republike Srpske.
“Velike zapadne sile su donele rat na Balkan krajem prošlog veka, a u deklaraciji kažu da će NATO biti `posvećen` stabilnosti i bezbednosti zapadnog Balkana. Kakvo razbojništvo i licemernosti od `srpskih prijatelja` sa Zapada”, navodi “Čast otadžbine”.

Ovo udruženje ističe da velike sile, članice NATO pakta, vrše ogromni pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku, kako bi do kraja ove godine sve zemlje Balkana uveli u svoje članstvo i oslobodili ih od “karcerogenog” uticaja Ruske Federacije.

“Republika Srpska je protiv članstva u NATO paktu, što su stavovi potvrđeni kroz institucije. Razlog je brutalno bombardovanje Srbije i Republike Srpske krajem prošlog veka, od strane devetnaest članica NATO saveza, gde je naneta ogromna šteta državi, koje se može meriti stotinama milijardi dolara, velikim brojem poginulih civila i ogromnom broju naknadno obolelih od karcinoma kao posledice uranijumskog zračenja”, saopšteno je iz “Časti otadžbine”.

Ovo udruženje navelo je da “Engleska priprema novi kontigent špijuna i ubica za obezbeđenje `demokratije` u Republici Srpskoj” i ocijenilo da se te pripreme vrše “uz sadejstvo Bakira i zlikovca Orića”.

“Samo lakoverni i dobro plaćeni stvaraju iluzije o zajedničkim interesima. Njihov interes je bio uvek okrenut na štetu Srba, samo je uvek bilo Brankovića, Lazovića, Divljaka i sličnih. Za naš opstanak je potrebna sabornost prema politici koja je usmerena ka opstanku Republike Srpske”, zaključuje se u saopštenju Udruženja “Čast otadžbine”.

SRNA/RTRS