????????????????????????????????????

Esad R. (61) iz Čejreka kod Prijedora jučer je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti te nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom krim-obrade utvrđeno je da se osumnjičeni dan ranije oko 15.30 sati pred seoskom trgovinom u Čejrecima verbalno sukobio s mještaninom Samirom A. (55) prijeteći da će ga ubiti.

Potom je otišao kući i donio automatsku pušku. Samir je pobjegao, a nešto kasnije i Esad kojem su mještani, koji su se zatekli pred trgovinom, oteli pušku koju su na licu mjesta predali policiji.

Nakon hapšenja, prema nalogu tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru i uz saglasnost sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, pretresena je kuća koju koristi osumnjičeni i tu pronađena i privremeno oduzeta još jedna automatska puška M-70 s preklopnim kundakom i spremnik za municiju.

– Protiv E.R. će, nakon dokumentiranja predmeta, biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Prijedoru za počinjena krivična djela – navedeno je danas iz PU Prijedor.

Avaz