epa06939183 Novak Djokovic of Serbia in action against Stefanos Tsitsipas of Greece during the third round of the Rogers Cup Men's Tennis tournament in Toronto, Canada, 09 August 2018. EPA-EFE/WARREN TODA

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavio je da kažnjava tenisere koji sa US Opena eliminišu njegove zemljake. On je bez većih problema pobijedio je Francuza Rišara Gaskea sa, 25- igrača Svijeta, i stigao do osmine finala posljednjeg Gren Slema sezone US Opena u kojoj će se sastati sa Portugalcem Žoaom Sousom.

Đoković je igrao maestralno protiv Francuza i na terenu je proveo svega dva sata i 13 minuta prepustivši protivniku svega osam gemova u cijelom meču a na ovaj način Novak se osvetio Gaskeu koji je u prethodnoj rundi eliminisao srpskog tenisera Lasla Đerea sa 3:0.

U prethodnom meču Novak je bio bolji od Amerikanca Tenisa Sandgrena, tenisera koji je na startu US Opena, takođe sa 3:0, eliminisao Viktora Troickog, a odmah u narednoj rundi dočekala ga je kazna u vidu Novaka Đokovića koji mu nije prepustio nijedan set.

U glavnom kosturu, osim Novaka Đokovića, više nema srpskih tenisera, ali je Noletu ostao još jedan neriješen zadatak, da “kazni” Džona Iznera za poraz koji je nanio Dušanu Lajoviću u trećem kolu (3:1). S obzirom da se Izner nalazi u drugoj strani žrijeba, ovaj duel moguć je tek u finalu, a svakako ne bismo imali ništa protiv da Novak nastavi da kažanjava protivnike koji su eliminisali srpske tenisere na US Openu.

Srpskainfo