Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je danas u Zvorniku da je uvijek imao rezervu prema djelovanju Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH, jer su to ostaci muslimanske obavještajne službe /AID/ i nekih drugih ratnih službi.

“Mislim da to nisu službe koje štite BiH, Republiku Srpsku i ustavni poredak BiH, nego su to službe koje rade u interesu – ne znam koga”, rekao je novinarima Pavić, nakon sjednice Regionalnog odbora DNS-a.

Ističući da iz nekog ranijeg vremena poznaje rad tih službi, Pavić je naveo da ih se treba kloniti sada, jer ne zavređuju da se pominju, naročito u ovom predizbornom vremenu.

“Nakon izbora, kada koalicija SNSD, DNS I SP bude imala vlast i na nivou BiH, sigurno je da se u tom sektoru dosta toga mora primijeniti”, rekao je Pavić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je ranije da je pod mjerama OBA BiH posljednjih godinu i po dana i da će uskoro predočiti javnosti operativna dokumenta u kojima se ovoj službi nalaže prisluškivanje rukovodstva Srpske i Srbije.

“To je čisti neprijateljski čin. OBA bi trebalo da odgovara i rukovodstvu Republike Srpske, a nikada nam nisu dostavili nijedan izvještaj”, rekao je Dodik.

SRNA/RTRS