????????????????????????????????????

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je da je retorika pojedinih kandidata na ovim izborima prešla granice tolerancije i da smatra da  sa time treba prestati. Pavić je uoči večerašnje tribine u gradskom naselju Pećani izjavio novinarima da je demokratsko pravo ljudi  da biraju i da budu izabrani.

”Mi moramo računati da  bi nakon izbora trebali  jedni drugima pružiti ruku i da bi trebali svi zajedno da nakon toga gradimo Republiku Srpsku, a sa ovom retorikom teško da ćemo to moći”, izjavio je Pavić.

On je dodao da DNS od kada je nastao ima potpuno drugačiju retoriku i jedno dostojanstvo i kulturu dijaloga i da sa punim prvom poziva druge da se tako ponašaju.

”Zato odavde  iz Prijedora šaljem poruku svima- prestanite se svađati, hajte zajedno da gradimo naš Prijedor i našu Republiku Srpsku”, poručio je Pavić.

On je dodao i da će govoriti i o onome što je urađeno i  po čemu Prijedor, kao grad, može služiti kao primjer i što DNS želi preslikati na Republiku Srpsku.

“Nas  u Republici Srpskoj ima manje od milion, odnosno stanovnika  kao pola Beograda s , a neko iz inostranstva je procijenio potencijale Republike Srpske kao veće od potencijala  Srbije. Onda možete misliti kolika vrijednost se stavlja u ruke onih koji će  biti izabrani”, zapitao se Pavić i dodao da  DNS stoga poziva na odgovorno upravljanje tolikim resursima da bi učinili  bolje  ljudima u Republici Srpskoj.

Nosilac liste DNS-a za Predstavnički dom  Parlamentarne skupštine BiH u Izbornoj jedinici 1 Dragutin Rodić je izjavio večeras na predizbornoj tribini na Pećanima da su pred nama  četiri godine koje će vjerovatno odrediti sudbinu BiH.

”Odlučivaće se o teškim pitanjima za koje treba apsolutna snaga i konsenzus Republike Srpske  da iznese sve te eventualne procese”, istakao je Rodić.

On je dodao da su moguće eventualne promjene Ustava BiH , da je  potrebno  mijenjati izborni zakon da sljedeće izbore dočekamo bez mogućih deviacija u izbornom sistemu.

” Za to nam je potrebna politička volja znamo da nam sudovi na nivou BiH i Tužilaštva ne rade onako kako građani RS to žele, tako da su to sve teška pitanja koja vode u strukturalne promjene i u samu bit BiH. Zbog toga treba imati snagu, jačinu i naravno ono što ja uvijek ponavljam, moramo imati jednistvo oko ključnih nacionalnih pitanja kako bismo dalje unapređivali odnose u BiH, a RS činili što jačom gdje vlada vladavina prava, poštuju se ljudska prava i sve ono što čini jednu naprednu civilizaciju”, izjavio je Rodić.

Nosilac liste DNS-a za Narodnu skupštinu  Republike Srpske  u Izbornoj jedinici jedan Duško Ivić  je istakao da su Pećani gradsko područje u kojem je DNS u proteklim godinama dosta investirao.

”Od građana Pećana smo zatrađili podršku da nastavimo razvoj infrastrukture ne samo na Pećanima nego i na cijelom području grada Prijedora, da naš grad postane univerzitetski centar, da otvorimo nove fakultete, tražićemo podršku da nastavimo graditi naš grad Prijedor”, rekao je Ivić.

Mirko Sovilj, kandidat DNS-a za poslanika u NS RS večeras je rekao da je  DNS  u periodu koji je iza nas pokazao da može i hoće. Republika Srpska mora biti društvo znanja. Mladi ljudi moraju imati mogućnost da pokažu svoje sposobnosti. DNS ima umjerenu politiku, ima mjesta za sve i svi su dobro došli. Očekujemo veliko povjerenje birača“, rekao je Sovilj.

Slađana Radaković, kandidat za poslanika u NS RS večeras je istakla da uz podršku DNS-a, može mnogo toga da se uradi. „Moramo se boriti da ovu zemlju učinimo boljom i privlačnijom. Akcenat stavljam na mlade koji su naša budućnost. DNS nikada nikoga nije iznevjerio. DNS je narodna stranka i ja želim da budem vaša žena iz naroda“ rekla je Radakovićeva i pozvala stanovnike ovog prijedorskog gradskog naselja da podrže kandidate DNS-a na oktobarskim izborima.

Slavica Popović, kandidat DNS-a za poslanika u NS RS je istakla da će se, kao ljekar zalagati za bolju zdravstvenu zaštitu. Podsjetila je na projekat porodične medicine koji je uspješno završen i istakla da građani danas imaju  kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i da je DNS politička partija koja se bori za to.