Udruženje “Čast otadžbine” pozvalo je danas srpski narod u Republici Srpskoj na sabornost i da mirno i ponosno izađe na izbore “dajući odgovor onima koji podlo i neumorno pokušavaju da ugroze slobodu, pravo i Republiku Srpsku”.

Iz ovog udruženja naglašavaju da je zapadnim moćnicima, predvođenim SAD i Velikom Britanijom, decenijska želja da obesprave srpski narod.

“Progone nam žive, obespravljuju žrtve, oduzimaju nam prinadležnosti, udaraju na naše državne institucije i predstavnike, sve sa jednim ciljem, da nas ponize, obesprave i pretvore u koloniju”, navodi se u saopštenju iz Udruženja “Čast otadžbine”.

Ovo udruženje ističe da se za to izdvajaju novčana sredstva, koja se sa velikom dobiti vraćaju kada zapadni moćnici ostvare ciljeve, a da “izbor svojih saradnika iz naših redova vrše pažljivo po svojim kriterijumima i sa ciljem da prevare naš narod”.

“Među nama u teškim vremenima, koja neminovno nose žrtve i iskušenja, imamo pojavu i kukavica koji izdaju svoju vjeru i svoj narod. Kukavičluk i izdaja razobličila je istorija i naša epska poezija, koja nas upozorava”, navodi “Čast otadžbine”.

U saopštenju je ocijenjeno da “časni ljudi iz članstva SDS-a imaju šansu da ponovo odigraju istorijsku ulogu i kažu ‘ne ulica, ne rušenje prava, i slobode Republike Srpske za koju je proliveno mnogo srpske krvi'”.

“Zar da nam Bakirovi krvnici i oni koji su nas bombardovali za krvave dolare kupe sve ono što smo izborili? Mi znamo da patriote iz SDS-a vole Srbiju i Rusiju sa svojim vođama Putinom i Vučićem”, poručeno je u saopštenju.

“Čast otadžbine” naglašava da neprijatelji žele posvađati i razdvojiti srpski narod, a da su “opozicioni lideri Mladen Ivanić, Mirko Šarović i Dragan Čavić nosioci kolaboracije”.

“Zahvalimo se Aleksandru Vučiću koji nas učvrsti u saznanju ko se miješa u izbore, sa kojim namjerama i ko su naši izdajnici. Neka ljubav i mir zavlada među nama i sa ljubavi brata prema bratu kažemo – Ne bratoubilaštvu i rušenju Republike Srpske. Kroz iskušenje učvrstimo se u vjeri i ojačajmo u svakom pogledu”, zaključuje “Čast otadžbine”.

SRNA/RTRS