Riječ je o politikantu i predsjedniku interesnog udruženja kojem se podrška mjeri promilima, a koji posljednje utočište vidi u NATO zagrljaju, pa zato preko plaćenog megafona napada Milorada Dodika i Republiku Srpsku – objašnjava aktivnosti Miroslava Parovića i Narodnog slobodarskog pokreta novinar Tomo Lovreković, koji je jedno vrijeme Parovićevoj stranci  bio šef informativne službe.

        Iza pamfleta koje je Parović plasirao po medijima pod stranom kontrolom krije se čist interes, a Lovreković ističe da su pokušali da ga uvuku u ove nečasne rabote usmerene direktno protiv državnosti i opstanka Republike Srpske.

– Na sastanku u Beogradu početkom ove godine, gdje je prisustvovalo uže rukovodstvo NSP, kao i gospodin Ivanić, nuđeno mi je 2 hiljade evra mjesečno da vodim portal koji će se navodno baviti dešavanjima u Republici Srpskoj i navodno imati nacionalni predznak, a u stvari biti udarna pesnica antisrpske kampanje i pomoćna noga Ivanića i ispolitizovanih protesta oko Davida – kaže Lovreković.

         Da bi do kraja demaskirao ulogu Miroslava Parovića, on podsjeća da je upravo Parović, dok je bio vodja Treće Srbije, bio izričito protiv akcije te stranke i podizanja spomenika Stefanu Nemanji u Banjaluci, a kada je preglasan unutar te stranke, onda je načinio puč i osnovao novu interesnu grupu.

– Uz pomoć stranih veza, bukvalno je zagorčao život bivšim saradnicima i sada vodi ne kombi, već auto stranku, gde imitiraju političku organizaciju, a u suštini su paravan za realizaciju zapadnih interesa i protočni bojler za kriminal i pranje para. Zato i ne čudi da su brzo našli zajednički jezik sa još jednim eksponentom te politike, Mladenom Ivanićem i da zajedno rade na razaranju onoga što je u krvi i borbi stečeno. Neće im proći – zaključuje naš sagovornik

Infosrpska