Opština Glamoč dobila je novi mini-autobus. Riječ je o poklonu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, a autobus je namijenjen za prevoz učenika osnovne škole.

Nastavu u Osnovnoj školi “Glamoč” u Glamoču pohađa 250 učenika. Većina njih su đaci putnici koji do škole putuju desetak i više kilometara. Za prevoz do sada su koristili stari mini-autobus.

Zadovoljstvo nisu krili ni učenici koji umjesto “starine”, sada u školu, i iz nje idu u komfornom autobusu.

Vozač Radivoj Јandrić kaže da dnevno pređe više od tri stotine kilometara prevozeći učenike. Stoga ne čudi, što je za deset godina prešao preko 430 hiljada kilometara.

– Najudaljenije selo u glamočkoj opštini je Budimlija, od grada je 17 kilometara. Drugo najudaljenije je selo Šumljani, oni su 15 kilometara. Nažalost, u većini sela je još uvijek makadam, pa su putevi teško prohodni, pogotovo zimi – priča  Јandrić.

Nebojša Radivojša, načelnik opštine Glamoč, naglašava da je jednom prilikom u razgovoru sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, iznio problem prevoza učenika. Nije očekivao da će poklon ovako brzo stići.

– Ova donacija će mnogo značiti za opštinu Glamoč, pogotovu za naše osnovce koji su starim kombijem putovali do škole i odlazili kući. Sada su mnogo bezbjedniji – istakao je Radivojša.

Glamoč je u grupi nerazvijenih opština u Federaciji BiH. Svaka pomoć i donacija mnogo im znači.

RTRS