Nakon više nego ubjedljive pobjede Milorada Dodika i njegove koalicije na svim nivoima, na nedavno završenim izborima, koalicija ,,Pod lupom,,koja je finansijsku podršku dobila od Soroša i bivše američke administracije, krenula u svoj prljavi posao osporavanja regularnosti izbora

Dana 18. avgusta ove 2018. godine naš portal je pisao o Koaliciji za posmatranje izbora, odnosno za slobodne i poštene izbore čiji je naziv ,,Pod lupom,, a koja je osnovana 2014. godine.

Tada smo ustvrdili da je priča zvana ,,Pod lupom,, , čiji je navodni cilj provodjenje projekta gradjanskog nestranačkog posmatranja opštih izbora u BiH, ništa drugo do skrivena mašinerija za izmišljanje navodnih nepravilnosti i unošenje  sumnji u regularnost izbora.

To smo tvrdili dva mjeseca prije izbora, neki ,,neupućeni, su pokušali to da osporavaju a danas se to pokazalo kao tačno.

Nakon više nego  ubjedljive pobjede Milorada Dodika i njegove koalicije na svim nivoima, na nedavno završenim izborima, koalicija ,,Pod lupom,,koja je finansijsku podršku dobila  od Soroša i bivše američke administracije, krenula u svoj prljavi posao osporavanja regularnosti izbora, traži novo brojanje nevažećih glasova, najavljuje žalbe sudu i tako po zadatku pravi atmosferu  neregularnosti izbora u BiH kako smo davno i najavljivali. U tome prednjači predsjednik Strateškog odbora Koalicije ,,Pod lupom,, Vehid Šehić koji svakodnevno zloupotrebljava medije govoreći o navodnoj  neregularnosti izbora.

Tog 18. avgusta smo tvrdili da je koalicija za prljave poslove ,,Pod lupom,, u stvari ništa drugo do pokušaj Soroša i stare američke administracije da se osveti Dodiku zato što je jedini  političar iz ovog dijela Evrope, koji je uz madjarskog premijera Orbana, podržao Trampa i pozvao Srbe koji žive u SAD da glasaju za njega.

Medjutim naum Soroša, stare američke  administracije oličene u aktuelnoj ,,dubokoj državi,, nije prošao, a Koalicija ,,Pod lupom,, se, nakon najubjedljivije Dodikove pobjede u istoriji izbora u BiH, uspostavila, kako smo i predvidjali, kao još jedna propala Soroševa investicija. To što Vehid Šehić, koji već godinama živi od Soroša i donacija medjunarodnih političkih mešetara, sada svakodnevno grakće po BH medijima o neregularnosti izbora, je ništa drugo do čin pravdanja sredstava koje je dobila Koalicija ,, Pod lupom,, , odnosno Vehid Šehić.

Infosrpska