U Vrbniku, na ostrvu Krk, došlo je do incidenta kada je policajac na zabavi tokom karnevala udario mještanina čašom po glavi. Poslije incidenta, njegove kolege zaprijetile su prisutnima riječima: “Vrbnički Srbi, zapalićemo vam grad”.

Iz policije je potvđeno da se ovaj incident dogodio u noći s petka na subotu u Vrbniku, te da je pokrenuta istraga, prenosi Indeks.

Prema zasad prikupljenim saznanjima, na javnom okupljanju Maškare 2019 Vrbnik, došlo je do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovao veći broj osoba, među kojima je bio i policijski službenik Policijske stanice Krk, u to vrijeme izvan službe, navodi policija.

Dodaju da su tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobili 28-godišnji hrvatski državljanin i 28-godišnji policajac.

Mještan, svjedok incidenta, rekao je da na karnevalu nikada prije nije zabilježen nijedan incident.

Sada, kako ističe, zbog istrage u vezi s incidentom koji je, kako tvrdi, izazvala policija, mladi Vrbnika ne mogu da organizuju “završnicu mesopusta kako je bio običaj u Vrbniku”.

Ispričao je i da su u jednom trenutku došla četvorica policajaca, koji su pili i značkama provocirali djevojke, a onda je jedan od njih, ničim izazvan, razbio čašu o glavu osobe koja je bila za šankom.

– U tom trenutku dio prisutnih uspijeva da otjera nasilne policajce iz prostora zabave i iz Vrbnika, dok oni viču: “Vrbnički Srbi, doći ćemo i zapalićemo vam grad!” – ispričao je očevidac za riječki Novi list.

Epilog ovog obračuna je sedam šavova na glavi nedužnog mladića i udarac u oko njegovog prijatelja koji je pokušao da ga odbrani, rekao je očevidac.

On je dodao da ih je policija maltretirala i u narednim danima lokalnih maškara, pa su im u subotu i nedjelju pisali opomene i kazne za raznorazne saobraćajne “prekršaje”.

Index.hr/RTRS