Lice pod pseudonimom “Boki” koje je trvdilo da je gledalo snimak premlaćivanja i otmice mladića Davida Dragičevića u noći nestanka, nalazi se u njemačkom gradu Frankfurtu, saznaje Euroblic.

Naime, nakon što je na jednom portalu “Boki” ostavio četiri komentara u kojima je detaljno naveo da je gledao snimke sa banjalučke Rajfajzen banke u noći nestanka Davida Dragičevića, policija je pokrenula istragu kako bi se utvrdio identitet ove osobe. U okviru istrage, zatražena je IP adresa sa koje su upućeni komentari.

Izvor Euroblica blizak istrazi otkriva da je provjerom IP adrese utvrđena tačna lokacija sa koje je upućena poruka, a radi se o jednom objektu u njemačkom gradu Frankfurtu, u pokrajini Hesen.

Istragu je u međuvremenu preuzela Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske.

– Dalja istraga uključiće saradnju sa drugim bezbjednosim agencijama kako bi se utvrdio tačan identitet ove osobe – objasnio je izvor iz istrage.

Euroblic iz MUP-a Srpske nije dobio odgovor na upit da li je u međuvremenu utvrđen identitet lica pod pseudonimom “Boki”.

Prema saznanjima do kojih je došao Euroblic, osoba pod pseudonimom “Boki” je, između ostalog, napisala: “Uskoro će sve biti u javnosti. Gledao sam lično snimak sa RF banke, koja je snimila kako je pretučen David Dragičević na parkingu Metalske škole”.

U daljem komentaru Boki piše i kako pretučenog Davida vuku po asfaltu i ubacuju u vozilo u koje ulazi i jedan od inspektora.

Međutim, otkrivanje identiteta “Bokija” nije u pravcu utvrđivanja detalja šta je pomenuti video, već istraga nosi radni naziv “Davor Dragičević”.

Među materijalnim dokazima u ovoj istrazi je i službena zabilješka inspektora MUP-a Republike Srpske koji je, kako se navodi, na osnovu operativnih saznanja došao do informacije da otac ubijenog Davida namjerava da napravi montažu snimka otmice svog pokojnog djeteta?!

Zabilješka datirana od prošle godine, ali je tek nedavno priložena uz dokumentaciju u istrazi kojom se tražilo dostavljanje IP adrese “Bokija”.

– Prema prikupljenim operativnim podacima, Davor Dragičević je preko za sada nepoznatih lica za novčani iznos od 15.000 evra naručio video materijal na kojem bi bio montiran snimak odnosno fotomontaža, na kojem se vidi kako policijski službenici MUP Republike Srpske dave pokojnog Davida Dragičevića – napisano je u službenoj zabilješki, piše Euroblic.