Fudbaleri Rudar Prijedora završili su osmodnevne pripreme na Zlatiboru i juče se krajiška ekspedicija vratila u grad na Sani gde će nastaviti rad za novu sezonu u kojoj “rudari” imaju najviše – šampionske ambicije.

Odigrali su Prijedorčani dve prijateljske utakmice na srpskoj planinskoj lepotici, prvo su izgubili od crnogorskog člana elite Koma – 0:4, a u subotu su pobedili prvoligaša Srbije Radnički 1923 iz Kragujevca (2:0) golovima Novice Petrovića i Nemanje Petrovića. Na proputovanju za Zlatibor Prijedorčani su u Šamcu savladali drugoligaša Republike Srpske Borac s rezultatom 2:0. Tada su strelci bili Milan Šikanjić i Andrej Pavlović.

-Protiv Kragujevčana smo pokazali potpuno drugo lice nego u duelu sa Komom. Bila je to prava takmičarska utakmica, Radnički 1923 kvalitetan i čvrst protivnik. Obe ekipe su igrale dobro i čvrsto, kvalitetno na terenu, a mi smo bili dominantni tokom celog meča. Zasluženo smo slavili pobedu – referisao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Pred zeleno-crnima su još tri sedmice rada do početka prvenstva i susreta na domaćem terenu protiv povratnika u prvoligaško društvo Republike Srpske brčanskog Jedinstva.

-Finiš priprema odradićemo na našem terenu, u Prijedoru. Sledećeg vikenda imamo još jednu proveru, kontrolnu utakmicu ćemo odigrati protiv novog drugoligaša Republike Srpske Borca iz Kozarske Dubice. Biće to lepa provera na kojoj ćemo da sagledamo još neke stvari pred glazuru forme, ali i kristalisanja startnih jedanaest fudbalera. Generalnu probu za start prvenstva imaćemo na turniru u Žeravici 3. i 4. avgusta. Imamo dobar putokaz, videlo se to u duelu sa Radničkim 1923 – dodao je Igor Janković.

Pored defanzivnih zadataka Nemanja Pekija je u duelu sa Kragujevčanima uspeo i da postigne pogodak posle prekida. Visoki štoper “rudara” je pre povratka sa Zlatibora rekao sledeće:

-Odlazak na Zlatibor na pripreme je bio pun pogodak i iza nas je kvalitetnih i korisnih osam dana rada. Imamo poprilično novu ekipu koja tek treba da se složi, potrebno je vreme, kako bi sve kockice legle na svoje mesto u mozaik. Imamo još dovoljno vremena da sve nedostatke otklonimo, a dobre stvari unapredimo.

Sportski žurnal