Fudbaleri “Rudar-Prijedora”,u  četvrtoj kontrolnoj utakmici na pripremama na Zlatiboru, doživjeli  su poraz 3:2(2:2)od Metalca iz Gornjeg Milanovca (3:2), člana Prve lige Srbije.
U najboljoj partiju na Zlatiboru “rudari” su poveli golom Da Silve Paula u 20. minutu.To je prvi postignuti gol nakon gotovo 300 minuta igre na Zlatiboru.
Metalac je u 34. minutu izjednačio a tri minuta kasnije došao u vođstvo 2:1.
U 65. minutu Nemanja Raković je izjednačio na 2:2, a konačan rezultat postavljen je u 85. minutu, nakon diskutabilne ofsajd pozicije.
Trener Boris Krulj meč je počeo u sastavu:Trninić, Pekija, Ignjatović, Živanović, Raković, Kovačević, Smajić, Demonjić, Šebez, Namčulović, Da Silva Paulo.
U ovom meču nastupio je omladinac Crvene Zvezde iz Beograda Namčulović koji je na probi u Rudar Prijedoru.
Uz golmane Sekulića i Čehića rezerve su bili:Kovačević, Bilbija,Ogboke,Perić,Rosić, Petrović,Marić,Amoah,Komazec,Rauš, Milaković,Daničić,Kesić.
Stručni štab:Krulj,Došljak, Marjanović,Marinković, kondicioni trener Radinović,te fizijatri Lekanić i Gajić imaju pune ruke posla.
“Rudari”su na Zlatiboru odigrali četirii utakmice, poraženi su od Inđije (0:1), Železničara iz Pančeva (0:3), Metalca iz Gornjeg Milanovca(2:3).
Remijem 0:0 igrali su protiv OFK Beograda. U subotu(22.jul)igraju protiv Hatte iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Finiš priprema je u Prijedoru.

Izvor: kozarski