Danijel Špancer iz Aero-kluba /AK/ “Međimurje” pobjednik je 14. Blanik kupa, koji je održan danas na Aerodromu “Urije” u Prijedoru.
Špancer je sveukupni pobjednik u pojedinačnoj konkurenciji sa 380 bodova, dok su u ekipnoj konkurenciji trijumfovali članovi ekipe “Hrvatska jedan” sa 1.360 bodova

Na prvenstvu Republike Srpske u ekipnoj konkurenciji pobijedili su članovi AK “Prijedor dva”, a u pojedinačnoj trijumfovao Damir Dračić iz AK “Prijedor”, dok je na prvenstvu BiH pobjednik ekipa AK “Bihać jedan”, a u pojedinačnoj član AK “Bihać” Ibrahim Topić.

Na “Blanik kupu” učestvovalo je četdesetak pilota, članova 13 ekipa iz šest bivših jugoslovenskih republika.

LJubiša Aramanda, predstavnik AK “Prijedor” koji je organizaor takmičenja, rekao je da je sve proteklo u najboljem redu i da je bezbjednost takmičara bila na najvišem nivou.

Riječ je o takmičenju pilota, jedinom takve vrste u BiH, u preciznom slijetanju na dvosjednoj višenamjenski opremljenoj jedrilici “blanik L-13” koja se koristi za obuku, trenažu, sportsko i akrobatsko letenje.

Cilj takmičenja bio je da se jedrilicom sleti što bliže zamišljenoj liniji, a svako zaustavljanje prije ili poslije te linije nosilo je kaznene poene.

Pokrovitelji 14. “Blanik kupa” su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i grad Prijedor.

RTRS/prijedor24h